Παρουσίαση βιβλίων του συγγραφέα Δημήτρη Σαραντάκου στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρουσίαση των δύο βιβλίων του συγγραφέα κυρίου Δημήτρη Σαραντάκου, όσοι παρευρέθηκαν χθες το βράδυ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης. Η παρουσίαση αφορούσε δύο βιβλία του κυρίου Σαραντάκου. Το πρώτο με τίτλο "Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους" και το δεύτερο και πιο πρόσφατο βιβλίο με τίτλο "Τι μας έμαθαν επιτέλους οι αρχαίοι Έλληνες;". Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αίγινας. Η παρουσίαση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κυρίου Γιώργου Μπήτρου, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε μία συνοπτική αναφορά στην εκδοτική επιτυχία των δύο έργων, τονίζοντας την προσφορά του συγγραφέα Δημήτρη Σαραντάκου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πιο πρόσφατο βιβλίο του κυρίου Σαραντάκου "Τι μας έμαθαν επιτέλους οι αρχαίοι Έλληνες;" βρίσκεται ήδη στην τρίτη του έκδοση.


Ακολούθως το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Πούντος με την ιδιότητα του ως προέδρου της Επισκοπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας, ο οποίος παρουσίασε τον άνθρωπο και συγγραφέα Δημήτρη Σαραντάκο και βιωματικές εμπειρίες της προσωπικής του σχέσης με τον ίδιο. Παρουσίασε επίσης τους εισηγητές κύριο Δημήτρη Νικολόπουλο φιλόλογο και κυρία Μαριλένα Γιαννούλη δημοσιογράφο. Ο κύριος Νικολόπουλος με μία σεμιναριακή εισήγηση παρουσίασε το βιβλίο "Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους", ενώ η κυρία Μαρινέλα Γιαννούλη το "Τι μας έμαθαν επιτέλους οι αρχαίοι Έλληνες;". Στο video που συνοδεύει το άρθρο μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τις εισηγήσεις και τη σύντομη ομιλία του κυρίου Σαραντάκου. Ενώ η εισήγηση του φιλολόγου κυρίου Νικολόπουλου λόγω της χρονικής της διάρκειας (45 περίπου λεπτά) αλλά και της αξίας της ως εκπαιδευτικό υλικό, παρουσιάζεται στο σύνολο της, αλλά σε ηχητικό αρχείο.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Πτερούδης, η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Στάθη Χατζήνα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριος Χατζηπέρης και Αποστολίδης, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" κύριος Μουσουλέας, ο κύριος Ανδρέας Εμμανουήλ πρόεδρος του συλλόγου Κοινωνικής Αρωγής Αίγινας καθώς και πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε θερμά τον κύριο Σαραντάκο για την προσφορά του.

Στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί η εισήγηση του κυρίου Νικολόπουλου:

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png