Γιώργος Καλός. "Ο λόγος απαλλαγμένος από κομματικά βαρίδια μπορεί να αγγίξει ψυχές".


Σε έναν διαφορετικό ρόλο, σε μια διαφορετική περίοδο της ζωή του, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν τον κύριο Γιώργο Καλό όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της παρουσίασης των δύο νέων βιβλίων του. Ενός πολιτικού που διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής της περιφέρειας μας, αλλά και ενός συγγραφέα που όπως όλα δείχνουν μπορεί να μεταβαίνει ομαλά σε μια νέα δημιουργική διαδικασία, ανοίγοντας μια νέα περίοδο. Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση δύο βιβλίων: "Ο άνθρωπος που έβλεπε τα πλοία να περνούν" και "Το Μεγάλο Πείραμα (εν Cern)" από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Στο video που ακολουθεί η παρουσίαση των βιβλίων:


Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του αντιδημάρχου κυρίου Γιάννη Πούντου, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα είπε ότι εκτιμά απεριόριστα το έργο και τη δράση του κυρίου Καλού στην Αίγινα και ιδιαίτερα για τα εκπαιδευτικά πράγματα του νησιού. Ο κύριος Πούντος εξέφρασε την "καλώς εννοούμενη" όπως είπε περιέργεια να δει την συγγραφική έκφραση ενός πολιτικού της πρώτης γραμμής. Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου "Ο άνθρωπος που έβλεπε τα πλοία να περνούν" από τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης κύριο Γιώργο Μπήτρο. "Το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, έχει την τιμή να παρουσιάζει μαζί με την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αίγινας, τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" το νέο αυτό βιβλίο, που αναδεικνύει μέσα από δεκαπέντε διηγήματα τη ζωή, τις συνήθειες, τα προβλήματα, την ιστορία, την λαογραφία, τις αγωνίες, τα πάθη και τα συναισθήματα. Τις αγάπες και τους έρωτες των απλών καθημερινών ανθρώπων, αλλά και τους τόπους, τα νησιά και τα ξερονήσια. Τη θάλασσα του Σαρωνικού και ασφαλώς τα πλοία, που στα ατελείωτα πήγαινε - έλα τους μεταφέρουν τους μικρούς ήρωες της ζωής" είπε ο κύριος Μπήτρος ξεκινώντας την παρουσίαση του βιβλίου.

Στο video που ακολουθεί η ομιλία του κυρίου Γιώργου Καλού:


Ακολούθησε η εισήγηση της κυρίας  Αν. Λεούση-Χαρτοφύλακα εκπαιδευτικού. "Ασχολείται με θέματα όχι καθιερωμένα, με τα μεγάλα πειράματα όπως το Cern, αλλά και τα μεγάλα μεταφυσικά αναπάντητα ερωτήματα" είπε η κυρία Λεούση-Χαρτοφύλακα, ενώ ακολούθησε αναφορά στο Cern. Επίσης ο κύριος Πασχάλης Μελισσάρης απάγγειλε ποιήματα μέσα από το βιβλίο του κυρίου Καλού. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του κυρίου Γιώργου Καλού, μια εκ βαθέων προσέγγιση της νέας περιόδου που ανοίγει στη ζωή του μετά την πολιτική και την εκπαίδευση. "Έφτασα εδώ μετά από δύο μεγάλες περιόδους της ζωής μου που είχαν στενή σχέση με την Αίγινα. Εικοσιένα χρόνια τα αφιέρωσα στην ανώτατη εκπαίδευση και εικοσιένα χρόνια στην πολιτική. Ήρθα πολλές φορές στην Αίγινα και ακούστηκε εδώ από τις πλατείες και τα μπαλκόνια ο πολιτικός μου λόγος. Πιστεύω ότι είναι μια περίοδος στην οποία όλοι βιώνουμε την απαξίωση του πολιτικού συστήματος πολίτες και πολιτικοί" είπε ο κύριος Καλός και συνέχισε: "Πίστευα και πιστεύω ότι μπορεί ο λόγος μου να ακουστεί έξω από το περιτύλιγμα της πολιτικής. Και ευχαριστώ το Θεό, το λέω δημόσια, που μπορώ να είμαι κοντά σας και να προφέρω έναν άλλο λόγο". (αναλυτική η ομιλία του κυρίου Καλού στο video που συνοδεύει το άρθρο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Πούντος, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κύριος Νίκος Μαρίνος, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Σουβάλας κύριος Πέτρος Πετρίτης, ο πρώην δήμαρχος κύριος Γιώργος Τζίτζης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και φίλοι του βιβλίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png