Λογοτεχνική βραδιά για τα δεκάχρονα του περιοδικού "Αιγιναία".


Μία εξαιρετική λογοτεχνική βραδιά, πλημμυρισμένη από την ποίηση του Σώζου Μπέση και του Κώστα Νησιώτη, απόλαυσαν οι δεκάδες αναγνώστες του περιοδικού "Αιγιναία", που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν σε μια ειδική εκδήλωση, η οποία έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την έκδοση του περιοδικού. Τη βραδιά άνοιξε με το χαιρετισμό του ο διευθυντής της συντακτικής επιτροπής κύριος Γιώργος Μπόγρης ο οποίος ευχαρίστησε το κοινό που προσήλθε και ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια των δέκα χρόνων του περιοδικού. Ο κύριος Μπόγρης έκανε μία περιεκτική αναφορά στη θεματολογία και τους στόχους της έκδοσης, ενώ σημείωσε την ιδιαίτερη σχέση που έχει η "Αιγιναία" με τα λογοτεχνικά και ποιητικά έργα δημιουργών που κατάγονται από το νησί ή έχουν μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Μετά το τέλος της ομιλίας του κυρίου Μπόγρη, το λόγο έλαβε ο φιλόλογος κύριος Δημήτρης Νικολόπουλος με αναφορά στο έργο των ποιητών που φιλοξενούσε η εκδήλωση.

Εξαιρετική η στιγμή που η ηθοποιός Γιολέν Μαρμαρά και ο ηθοποιός και συγγραφέας Ανέστης Κορνέζος διάβασαν έργα των δύο λογοτεχνών, που παρέσυραν το κοινό στα συναισθήματα και τις εικόνες των ποιημάτων τους. Μάλιστα αφιέρωμα στους δυο ποιητές μπορεί να βρει κάποιος στο τελευταίο τεύχος της περιοδικής έκδοσης, το 19ο, όπως επίσης και αδημοσίευτα ποιήματα της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ, ποιήματα του Θ. Παπαθανασόπουλου, αλλά και ένα μεγάλος αφιέρωμα στη γλυπτική από το κείμενο του Α. Καραγιάννη για την αρχαία Αίγινα, την εργασία του Γ. Γιαννούτσου για τους Καπράλο, Μόραλη και Νικολάου, όπως επίσης και το κείμενο του Β. Πλάτανου για το σύγχρονο Αιγινήτη λαϊκό γλύπτη Παναγιώτη Μαρίνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Τάκης Βάρτζελης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Χαράλαμπος Μαράκης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Γεώργιος Τσατήρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου κύριος Κώστας Γαλάνης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών "Αφαία" κυρία Βάντα Βάρτζελη, μα πάνω από όλα φίλοι και αναγνώστες του περιοδικού, που εκτός από το να απολαύσουν την ποιητική βραδιά, ευχήθηκαν για την μακρόχρονη παρουσία του στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png