"Οι Αναμνήσεις μου. Αίγινα 1941 – 1944". Η παρουσίαση της αγγλόφωνης έκδοσης. .

Ανάμεσα σε φίλους και αναγνώστες που αγάπησαν το βιβλίο του Αργύρη Φορτούνα "Οι Αναμνήσεις μου. Αίγινα 1941 - 1944", πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση της αγγλόφωνης έκδοσης από τον εκδότη κύριο John Lucas. Η εκδήλωση έγινε στον κήπο του ξενοδοχείου Brown στην παραλία της Αίγινας.


Ο συγγραφέας του βιβλίου σημειώνει για αυτό το βιβλίο: "Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, νέος 17-18 χρόνων, απόφοιτος μόλις του γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, δεν φαντάστηκα ποτέ ότι σήμερα θα έπιανα να γράψω τις αναμνήσεις μου. Παρά τα χρόνια που πέρασαν, οι θύμησες είναι τόσο έντονα και βαθιά χαραγμένες στο μυαλό μου, νωπές θα έλεγα, που ομολογουμένως δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερη δυσκολία να τις περάσω στο χαρτί. Απ' το πόστο που σχεδόν άθελά μας βρεθήκαμε, τόσο η αδελφή μου Διονυσία όσο κι εγώ, γνωρίσαμε από κοντά ανθρώπους και πράγματα. Θα ήταν κρίμα να μην τα μάθουν οι νεότεροι αλλά και καλό να τα ξαναθυμηθούν οι πιο παλιοί. Γεγονότα κι ιστορίες απ' τα δύσκολα και μίζερα εκείνα χρόνια". Το βιβλίο στην ελληνική του έκδοση είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις "Κήπος της Αίγινας" του Παναγιώτη Καλαμάρα.

Η τοποθέτηση υποτίτλων στο video που δεν ήταν δυνατή για τεχνικούς λόγους, θα γίνει τις επόμενες ώρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png