Ματίλντα Ναχμία - Κύριλλος Σαρρής. "Διαδρομή Σφεντούρι - Πλακάκια", τα εγκαίνια της έκθεσης στην αίθουσα τέχνης "Εγινα - Αίγινα".

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Διαδρομή Σφεντούρι - Πλακάκια" πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης "Έγινα Αίγινα". Οι εικαστικοί Ματίλντα Ναχμία και Κύριλλος Σαρρής παρουσιάζουν το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που αποτυπώνει ζωγραφικά τη διαδρομή από το Σφεντούρι μέχρι τα Πλακάκια. "Ξεκινήσαμε, και σιγά - σιγά αποφασίσαμε να το κάνουμε μία ολοκληρωμένη έκθεση" λέει η Ματίλντα Ναχμία μιλώντας για το εγχείρημα, εξηγώντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια δουλειά που αποτυπώνει την αγάπη τους για την Αίγινα.

Ο Κύριλλος Σαρρής επισκέπτεται το νησί από το 1987. Στην Αίγινα ζωγραφίζει μαζί με το Γιώργο Χατζημιχάλη που του μεταφέρει τη δυναμική των τοπίων του νησιού. "Θεωρώ ότι αυτά που δείχνω εδώ είναι μία σειρά από πράγματα που έκανα στο παρελθόν, από τότε που άρχισα να έρχομαι στην Αίγινα, και συνεχίζω να κάνω μία ιδιότυπη τοπιογραφία της Αίγινας σαν μια σειρά σημειώσεων. Αυτά που εκθέτω εδώ είναι μία έκπτυξη, τρόπον τινά, αυτών που κρατώ κυρίως σε βιβλιαράκια", λέει ο Κύριλλος Σαρρής και συμπληρώνει πως θεωρεί και τα 26 έργα που εκθέτει ως ένα ενιαίο τοπίο της Αίγινας.

Η έκθεση Διαδρομή "Σφεντούρι - Πλακάκια" θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης εδώ.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png