Έκθεση ζωγραφικής του Τζουζέππε Μασσόρτζι στο Λαογραφικό Μουσείο.

Την έκθεση του ελληνοϊταλού ζωγράφου Τζουζέππε Μασσόρτζι φιλοξενεί αυτό την περίοδο το Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας. Στην έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Πέμπτη, παρουσιάζεται η δουλειά των τελευταίων 15 ετών. Έργα τα οποία εντάσσονται στο μεταφυσικό συμβολισμό, που για τον ζωγράφο αποτελεί αντικείμενο έρευνας των τελευταίων 30 ετών. Τα έργα παρουσιάζονται ανά θεματική ενότητα, ενώ ο Τζουζέππε Μασσόρτζι εντυπωσιάζει και με ένα έργο βυζαντινής αγιογραφίας που εκθέτει.

Ο Τζουζέππε Μασσόρτζι γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1948 από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, μακεδονικής καταγωγής. Παράλληλα με το Ιταλικό σχολείο παρακολούθησε τα πρώτα του μαθήματα σχεδίου με τον Κώστα Λαγόπουλο όπου διατηρούσε εργαστήριο στην ίδια γειτονιά. 15 ετών αναχωρεί για τη Ρώμη οικογενειακώς. Εκεί μελετάει τους μεγάλους δασκάλους του παρελθόντος, από τον Σιμόνε Μαρτίνι μέχρι τον Φρα Αντζέλικο και προπαντός προοπτική από τον Πιέρο Ντελλά Φραντζέσκα.

Μεταφέρεται στην Μπολώνια όπου εκεί μπαίνει στο εργαστήρι του Τζιοβάνι Αρμαντόνι για να συνεχίσει τις σπουδές του. Μελετώντας τα μουσεία και τις εκκλησίες όλης της Ευρώπης. έφτασε στην Ελλάδα όπου ασχολήθηκε πλέον με τη Βυζαντινή τέχνη. Από το πρώτο του κιόλας ταξίδι τον μαγεύει η Ελλάδα και το 1975 ανοίγει το εργαστήρι του στην Αθήνα, ενώ συγχρόνως μελετάει γυμνό και σύνθεση κοντά στο Γιώργο Τσιούρη. Οι πρώτες του εκθέσεις έγιναν το 1970 και ακολούθησαν πολλές ομαδικές. Από το 1992 μέχρι το 1997 μαθήτευσαν κοντά του πολλοί νέοι ζωγράφοι. Η ανάγκη όμως να απομονωθεί για να συνεχίσει την έρευνα επάνω στην τέχνη, των ανάγκασε να σταματήσει τα τελευταία χρόνια το ρόλο του δασκάλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 3 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9.30 - 13.30 και 18.00 - 22.00. Κυριακή και Σάββατο ανοιχτά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png