"Παυσανία Ἑλλάδος περιήγησις". Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Λαογραφικό Μουσείο.

Παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα στην Αίθουσα Τέχνης "Ιανός", αλλά ευτυχώς για τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού η έκθεση "ταξίδεψε" και παρουσιάζεται και στην Αίγινα. Έχει τίτλο "Παυσανία Ἑλλάδος περιήγησις" και μέσα από αυτή 37 γνωστοί εικαστικοί καλλιτέχνες αποτυπώνουν την περιήγηση του Παυσανία, με το σκηνικό να αλλάζει κάθε φορά, όπως και το προσωπικό ύφος του κάθε καλλιτέχνη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου, ενώ τα εγκαίνια έγιναν χθες βράδυ Παρασκευής. Με την ευκαιρία των εγκαινίων στο Aegina Portal μίλησε η Ίρις Κρητικού που έχει την επιμέλεια της έκθεσης, ο Ανδρέας Γεωργιάδης εκ μέρους της "Μικρής Άρκτου" που ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια, η ζωγράφος Γεύσω Παπαδάκη που συμμετέχει με δύο έργα της, ο ιδιοκτήτης της αίθουσας τέχνης "Ιανός" κύριος Νίκος Καρατζάς και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Η Καθημερινή" κύριος Νίκος Βατόπουλος.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Δάφνη Αγγελίδου, Ελένη Αγγέλου, Χριστίνα Ακτίδη, Στέλιος Αλεξάκης, Κατερίνα Ανταχοπούλου, Αντώνης Αντζουλίδης, Μάριος Βουτσινάς, Joshua Garrick, Ανδρέας Γεωργιάδης, Δικαία Δεσποτάκη, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Μάρκος Καμπάνης, Μηνάς Καμπιτάκης, Παναγιώτης Κεφαλάς, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Ένμη Κούκουλα, Βασίλης Λιαούρης, Μιχάλης Μαδένης, Θανάσης Μακρής, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Άννα Μπίλη, Γεωργία Μπλιάτσου, Ματίλντα Ναχμία, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Γεύσω Παπαδάκη, Κώστας Παππάς, Αντώνης Πατεράκης, Γιώργος Σαλταφέρος, Γιώργος Σαμψωνίδης, Δημήτρης Σαρασίτης, Βασίλης Σελιμάς, Μαρίνα Στελλάτου, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Πάβλος Χαμπίδης, Στεφανία Χαρσούλα, Αθηνά Χατζή.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:30 - 1:30 & 19:00 - 21:30.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png