Ομαδική έκθεση εικαστικών από την Αίγινα και λαχειοφόρος αγορά υπέρ του Νοσοκομείου.

Με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η ομαδική έκθεση εικαστικών από την Αίγινα. Η έκθεση διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από την Επιτροπή Εικαστικής Πρωτοβουλίας και σκοπός της είναι: "Να ξεφύγουμε από την ασκήμια και την κοινωνική παρακμή, και έστω για λίγα να σκεφτούμε θετικά και ωραία", όπως είπε εκ μέρους της επιτροπής η κυρία Καίτη Τύμη - Εμμανουήλ.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα αγιογραφίας, ζωγραφικής και γλυπτικής από γνωστούς Αιγινήτες δημιουργούς, όμως πίσω από το πολιτιστικό γεγονός υπάρχει μία βάση κοινωνικής προσφοράς, καθώς οι εκθέτες έχουν διαθέσει 25 έργα τους τα οποία θα κληρωθούν σε λαχειοφόρο αγορά. Το κόστος του κάθε λαχνού είναι 2,5 ευρώ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν ώστε ενισχυθεί οικονομικά το Νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος". Ο επισκέπτης ανάμεσα στα 90 έργα που παρουσιάζονται μπορεί να διακρίνει κάποια με έναν κόκκινο κύκλο, αυτό είναι το διακριτικό των έργων που περιλαμβάνει η λαχειοφόρος αγορά.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, που χαιρέτησε επίσης την προσπάθεια της Επιτροπή Εικαστικής Πρωτοβουλίας, τόσο σε επίπεδο πολιτιστικής προσφοράς, όσο και κοινωνικής. Την προσπάθεια της επιτροπής χαιρέτησε εκ μέρους της Δ.Σ. του νοσοκομείου Αίγινας ο πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο οποίος επαίνεσε τους δημιουργούς των έργων για την προσφορά τους. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Σεπτεμβρίου.