Ηλίας Σκοντράνης. Έκθεση Ξυλογλυπτικής Αγιογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο.

Με την έκθεση του αγιογράφου Ηλία Σκοντράνη ξεκινά η καλοκαιρινή περίοδος στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας. Πρόκειται για μία έκθεση ξυλόγλυπτης αγιογραφίας μέσα από την οποία ο καλλιτέχνης εκφράζει την αγάπη του για τις βυζαντινές εικόνες και το την ξυλογλυπτική, δημιουργώντας ένα σύνολο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Κορυτσάς καθώς και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Το 1992 βρέθηκε στην Έδεσσα όπου και γνώρισε τα μυστικά της Αγιογραφίας, από έναν μοναχό στο μοναστήρι Αρχάγγελος, σύμφωνα με το βιογραφικό του.

Ο κύριος Σκοντράνης μιλώντας στο Aegina Portal παρουσίασε έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο, με τον οποίο ζωγραφίζει πάνω σε ξύλο από φλαμουριά τις αγιογραφίες του με αυγοτέμπερα, έναν παραδοσιακό τρόπο αγιογραφίας. Στη συνέχεια "περνά" το έργο με ένα παχύ στρώμα ματ λούστρο, με το οποίο προστατεύονται από τις φθορές του χρόνου τα χρώματα της αγιογραφίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου εκατό έργα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την 1 Ιουνίου στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης από 10:00 έως 23:00.