Τα παιδιά ζωγραφίζουν στην πόλη τους!


Γράφει ο Κωνσταντίνος Βογιατζής
Φωτογραφίες Σωτήρης Μπήτρος

Ολοκληρώθηκε εχθές η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου «Ζωγραφική στην πόλη». Νέοι και νέες από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, μετά από πρόσκληση του Δήμου, διασκορπίστηκαν στο ιστορικό κέντρο και ζωγράφισαν θέματα της αρεσκείας τους. Το ραντεβού είχε δοθεί στις 10:30 το πρωί στην είσοδο του Δημαρχείου. Από εκεί κάθε ομάδα που κατέφθανε, αφού έπαιρνε τα υλικά και τα χρώματα που είχε ανάγκη, έστηνε το μεγάλο ξύλινο τελάρο της στο σημείο που της είχε υποδειχθεί. Από εκεί και πέρα τη σκυτάλη έπαιρνε η φαντασία των παιδιών! Για περίπου 5 ώρες το ιστορικό κέντρο και συγκεκριμένα η Σπύρου Ρόδη, η Παναγή Ηρειώτη και η Παραλιακή οδός μετατράπηκαν σε ένα υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής που προσέλκυσε τα βλέμματα των περαστικών. Οι επίδοξοι ζωγράφοι συνέχισαν με ζήλο μέχρι να βραδιάσει και δεν πτοήθηκαν ούτε από τη διακοπή ρεύματος, ούτε από κάποιους περαστικούς οι οποίοι προσπάθησαν να τους αποθαρρύνουν.


Αργά το απόγευμα, και αφού οι ομάδες είχαν ολοκληρώσει τα έργα τους, ξεκίνησε η διανομή τους. Τα έργα δόθηκαν σε καταστήματα κοντά στα σημεία που ζωγράφιζαν οι μαθητές, και οι καταστηματάρχες τα «υιοθέτησαν» για την περίοδο των εορτών αναλαμβάνοντας ως υποχρέωση να τα φυλάνε το βράδυ στο μαγαζί τους και το πρωί πάλι να τα βγάζουν στο δρόμο συμμετέχοντας έτσι και αυτοί ενεργά στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Μόλις τελειώσουν οι γιορτές τα έργα θα φυλαχθούν από το Δήμο και την επόμενη χρονιά, μαζί με τα νέα έργα, θα ξαναστολίσουν την πόλη. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί χρόνο με το χρόνο ένας μεγάλος αριθμός έργων που θα κοσμούν την πόλη. Έτσι οι νέοι θα συμμετέχουν πιο ενεργά από ποτέ στον στολισμό του τόπου τους! Τα θέματα τα οποία επέλεξαν οι νέοι και οι νέες είναι πολλά. Πρωταγωνίστησαν τα χριστουγεννιάτικα σχέδια ενώ την παράσταση έκλεψαν επίσης και μερικά έργα που απεικόνιζαν σκηνές από την επικαιρότητα, και συγκεκριμένα τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά το χαμό του μικρού Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Η συγκεκριμένη δράση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εθελοντισμού. Η ιδέα ξεκίνησε από τον Δ. Βλάικο, φωτογράφο, ο οποίος, αφού βρήκε ανταπόκριση στο πολιτιστικό τμήμα του Δήμου, μαζί με εθελοντές όπως η ζωγράφος Ξ. Πετρίτη-Τριανταφύλλου και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αίγινας την υλοποίησε. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που, δεχόμενα την πρόσκληση να ζωγραφίσουν, άφησαν παρακαταθήκη για τον τόπο τους πανέμορφα γιορτινά στολίδια. Συμμετείχαν 15 ομάδες και 60 παιδιά.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png