"Η Αίγινα του Γιάννη Μόραλη". Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Λαογραφικό Μουσείο.

Την ευκαιρία να απολαύσουν τρεις σημαντικούς πίνακες μεγάλων διαστάσεων, την εμβληματική "Πανσέληνος Μ´" (1977–79) τη "Χαραυγή" (1988) και τον "Ερωτικό" (1994) του Γιάννη Μόραλη, έχουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό 100 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου ζωγράφου. Η έκθεση στο Λαογραφικό αποτελεί τη μία από τις δύο εκθεσιακές ενότητες με τον ίδιο τίτλο. Η δεύτερη φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κύριος Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Γιορτής Φιστικιού και μέλος της επιτροπής για τη διοργάνωση της έκθεσης. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κύριο Θεοδόση Πελεγρίνη, υφυπουργό Παιδείας, τον αντιδήμαρχο κύριο Βαγγέλη Δέδε και την αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κυρία Καίτη Σαλπέα. Την εκδήλωση παρακολούθησε επίσης η αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μίλησε στο Aegina Portal για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα.

Δείτε φωτογραφίες από τα έργα που παρουσιάζονται στο Λαογραφικό.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν κάνει ο Γιώργος Καλόφωνος, η Δάφνη Ζουμπουλάκη και η Βάσω Καλουδιώτη.  Διάρκεια έκθεσης: 9–19 Σεπτεμβρίου. Ωράριο: 10.00– 13.30 και 18.00–23.00 καθημερινά.