"Η Αίγινα του Γιάννη Μόραλη". Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Για πρώτη φορά το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας, φιλοξενεί μία έκθεση μοντέρνας τέχνης, πρόκειται για το δεύτερο μέρος της έκθεσης "Η Αίγινα του Γιάννη Μόραλη", τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Συνολικά, η έκθεση περιλαμβάνει 40 περίπου έργα του ζωγράφου που προέρχονται από την Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη, την Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, την Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank, την συλλογή της Πέγκυς Ζουμπουλάκη και άλλες ιδιωτικές συλλογές, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται στην Αίγινα. Περιλαμβάνει επίσης 10 φωτογραφίες του διακεκριμένου Γάλλου φωτογράφου Jean-Francois Bonhomme από τα εργαστήρια του καλλιτέχνη στην Αθήνα και την Αίγινα.

Την εκδήλωση προλόγησε ο κύριος  κύριος Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Γιορτής Φιστικιού και μέλος της επιτροπής για τη διοργάνωση της έκθεσης, ενώ στη συνέχεια μίλησε η κυρία Στέλλα Χρυσουλάκη, διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.

Δείτε φωτογραφίες από τα έργα και τα εγκαίνια της έκθεσης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έκαναν ο κύριος Γιώργος Καλόφωνος, η κυρία Δάφνη Ζουμπουλάκη και η κυρία Βάσω Καλουδιώτη. Η έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων. Διάρκεια έκθεσης: 9–19 Σεπτεμβρίου. Ωράριο: 10.00–17.30 καθημερινά
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png