"Γιάννης Μόραλης: Μαθητές και φίλοι". Η Βάσω Καλουδιώτη παρουσιάζει την έκθεση στον Πύργο Μαρκέλλου.

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο, αυτόν του Πύργου Μαρκέλλου στο κέντρο της Αίγινας, φιλοξενείται η έκθεση με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Γιάννης Μόραλης: Μαθητές και φίλοι". Εκεί, "συναντιούνται" δώδεκα μαθητές και φίλοι του Γιάννη Μόραλη. Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα των: Ανδρέα Γεωργιάδη, Κατερίνα Γιάννακα, Σταύρου Ιωάννου, Χρήστου Κεχαγιόγλου, Μαρίας Κοπανίτσα, Νεκτάριου Κοντοβράκη, Δημήτρη Κούκου, Θανάση Μακρή, Βαρβάρας Μαυρακάκη, Παύλου Σάμιου και Αλέκου Σπανούδη. Τα έργα της έκθεσης ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και τις συλλογές των ζωγράφων.
Η επιμέλεια της έκθεσης έκαναν η Βάσω Καλουδιώτη και η Ίρις Κρητικού. Με την ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας της, η Βάσω Καλουδιώτη μίλησε στο Aegina Portal τόσο για την έκθεση στον Πύργο Μαρκέλλου, όσο και για τις μεγάλες εκθέσεις του Γιάννη Μόραλη που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα στην Αίγινα.

Η έκθεση συμπληρώνεται με συλλεκτικές μεταξοτυπίες του Γιάννη Μόραλη (έκδοση Γκαλερί Ζουμπουλάκη), καθώς και με πωλητήριο στον ισόγειο χώρο του Πύργου του Μάρκελλου με βιβλία και αντικείμενα από το Μουσείο Μπενάκη και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης. Η έκθεση "Γιάννης Μόραλης: Μαθητές και Φίλοι", που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 8ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.
Ώρες λειτουργίας: 10.00–13.30 και 18.00–23.00 καθημερινά.

Δείτε φωτογραφίες απο