"Η Υλικότητα του Χρόνου". Η έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Μαντζώρου στο Λαογραφικό.


Η Ιωάννα Μαντζώρου είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και η σχέση της με την Αίγινα βασίζεται στα συναισθήματα που προέρχονται από καλοκαιρινές διακοπές στο νησί με αγαπημένα πρόσωπα: "Έχω πολύ γλυκές αναμνήσεις από το νησί. Και γι' αυτό επέστρεψα. Αφού εδώ γεννήθηκε η ιδέα αυτή, ήθελα να ολοκληρωθεί κι εδώ". Η Ιωάννα Μαντζώρου από την 1η έως τις 8 Ιουλίου, παρουσίασε στο Λαογραφικό Μουσείο μία έκθεση με έργα μεγάλων διαστάσεων, αλλά και άλλων μικρότερων που βασίζονται σε μία δική της δημιουργική προσέγγιση. "Αυτό που με έχει οδηγήσει σε όλη αυτή την δουλειά είναι η αγάπη μου για την φύση και πως μπορώ εγώ να το εκφράσω και πως μπορεί ο θεατής να το εκλάβει και να το μεταφράσει", εξηγεί. Η αρχική ιδέα γεννήθηκε στον αρχαίο Ελαιώνα της Αίγινας, από όπου προέρχονται και τα έργα.

Τα έργα της, μεγάλων διαστάσεων σε άσπρο - μαύρο, δημιουργούν από την πρώτη επαφή μία διάδραση με τον θεατή. Η Ιωάννα Μαντζώρου χρησιμοποιεί το ασπρόμαυρο θέλοντας να αποτρέψει τον συνειρμό να οδηγήσει τον θεατή σε κάτι γνώριμο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα έργα δεν έχουν τίτλο. Αφήνει τον θεατή να τον οδηγήσει η ματιά του, εκεί που η φαντασία του θέλει. Η εικαστικός χειρίζεται επιδέξια το θέμα της. Ο χρόνος αν και είναι πανταχού παρών, δεν είναι σε πρώτο πλάνο. Και ούτε θα είναι ποτέ. Τα έργα θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί αρκετά χρόνια πριν ή αρκετά χρόνια μετά.

Η ανταπόκριση των επισκεπτών ιδιαίτερα θετική. "Ο κόσμος το αγκάλιασε. Μιλάγανε για μια δουλειά η οποία είναι πρωτότυπη. Κάτι που τους απασχολούσε και τους ενέπνεε και τους ίδιους και αυτό ήταν κάτι που με ευχαριστούσε ιδιαίτερα", είπε η Ιωάννα Μαντζώρου, εμφανώς ικανοποιημένη από την επαφή των έργων της με το κοινό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png