"Εδώδιμα". Αθηνά Χατζή και Δικαία Δεσποτάκη στην αίθουσα τέχνης "ΕΓΙΝΑ - ΑΙΓΙΝΑ".


Μία υπέροχη καλοκαιρινή έκθεση, ξεκίνησε την λειτουργία της στην αίθουσα τέχνης "ΕΓΙΝΑ - ΑΙΓΙΝΑ" της Βάσως Καλουδιώτη. Τα εγκαίνια έγιναν το βράδυ του Σαββάτου. Την έκθεση επιμελείται η Ίρις Κρητικού και πρόκειται για την ενότητα που έχει τίτλο "Εδώδιμα". Περιλαμβάνει έργα της Δικαίας Δεσποτάκη και της Αθηνάς Χατζή. Οι δύο ζωγράφοι έχουν δημιουργήσει αυτήν την ενότητα ειδικά για την έκθεση.

Είναι η τρίτη χρονιά που η Ίρις Κρητικού επιμελείται έκθεση της Βάσως Καλουδιώτη στο χώρο "ΕΓΙΝΑ - ΑΙΓΙΝΑ" και η δεύτερη που επιχειρεί την "συνομιλία" δύο καλλιτεχνικών, των οποίων τα έργα παρουσιάζονται μαζί. Η Ίρις Κρητικού τα χαρακτηρίζει ως "Αιγινήτικα στιγμιότυπα", περισσότερο αφηγηματικά της Αθηνάς Χατζή, πιο αφαιρετικά της Δικαίας.

Μια εικόνα από το λιμάνι, το ηλιοβασίλεμα και η αίσθηση που αφήνουν είναι αυτά που εμπνέουν την Δικαία Δεσποτάκη. Έργα αφαιρετικά με σημειώσεις που μόνο στην Αίγινα μπορεί να βρει κανείς. Η Αθηνά Χατζή εμπνέεται από τις υπαίθριες αγορές της Αίγινας, τα χρώματα, την ψαραγορά και το φως του νησιού.

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση εδώ.