Τα παιδιά ζωγραφίζουν τις δικές τους φιστικιές.


Ο Πύργος του Μαρκέλλου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας αποτελεί ένα χώρο στον οποίο θα γίνουν πολλές δραστηριότητες, τυχαίο ή όχι οι περισσότερες αφορούν τα παιδιά. Ωστόσο ιδιαίτερη αξία έχει όταν στον ίδιο χώρο συνυπάρχουν μεγάλοι ζωγράφοι που με τα έργα τους καλούνται να παρουσιάσουν τη φιστικιά σε ένα ομοίωμα δένδρου και από την άλλη μικρά παιδιά, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μαθαίνουν και παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή. Ο λόγος για το εργαστήρι ζωγραφικής που στήθηκε στον Πύργο του Μαρκέλλου την Παρασκευή και απόγευμα και αποτέλεσε την ευκαιρία για δεκάδες παιδιά να δείξουν τον δικό τους τρόπο που βλέπουν τα πράγματα.

Έτσι την Παρασκευή το απόγευμα το προαύλιο στον Πύργο του Μαρκέλου έγινε ένας μεγάλος καμβάς, πάνω στον οποίο τα μικρά παιδιά θα μπορούσαν να παρουσιάσουν το πως βλέπουν το δέντρο της Αίγινας, τη φιστικιά. Με εφόδια τις πολύχρωμες μπογιές τους και την φαντασία τους, σχεδίασαν και χρωμάτισαν ομοιώματα δένδρου φιστικιάς. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύχρωμο "παζλ" από δημιουργικές προσεγγίσεις της παιδικής ψυχής, παιδικές ζωγραφικές προσεγγίσεις, που δίνουν αξία στην πρωτοβουλία να στηθεί ένα τέτοιο εργαστήρι. Μετά το τέλος του, όλοι έδειξαν να είναι υπερήφανοι για τις δημιουργίες τους! Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί ξανά το Σάββατο το πρωί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png