"The art of speed". Μια "έκρηξη" από χρώματα, μία πανδαισία από θρυλικά μοντέλα του MotoGP και της F1, στην έκθεση του Βασίλη Λυκούρη.


Μία έκθεση ζωγραφικής, με θεματολογία πολύ διαφορετική από αυτή, που συνήθως παρουσιάζεται στους εκθεσιακούς χώρους της Αίγινας, λειτούργησε την περίοδο 5 έως 10 Ιουλίου στον Πύργο του Μαρκέλλου. Mία "έκρηξη" από χρώματα, μία πανδαισία από θρυλικά μοντέλα του MotoGP και της  F1 και από ονόματα αναβατών και οδηγών που κυριαρχούν στο σύμπαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Ο ταλαντούχος Βασίλης Λυκούρης, κάνει την πρώτη του ατομική έκθεση, κερδίζει τις εντυπώσεις και με τη δουλεία του μας οδηγεί στο δικό του κόσμο, έναν κόσμο όπου η θηριώδης δύναμη από τις μηχανές, τιθασεύεται με μαεστρία από την καλλιτεχνική του "ροπή" σ' αυτό που αγαπάει με πάθος.

Αυτή την περίοδο και για ένα χρόνο, ένα έργο του εκτίθεται στο Μουσείο Fangio στην Αργεντινή, στο πλαίσιο της έκθεσης "70 χρόνια από το πρώτο Πρωτάθλημα F1". Είναι ένα από τα πέντε που επιλέχθηκαν για το σκοπό αυτό.

 
Πότε ξεκίνησε την ζωγραφική και τι είναι αυτό που τον ενθουσιάζει: "Ζωγραφίζω και άλλες θεματολογίες, τοπία, πορτραίτα, θαλασσογραφίες, αλλά το πάθος μου για το μηχανοκίνητο με έχει οδηγήσει να ζωγραφίζω μοτοσυκλέτες και formula 1. Περνάω την αγάπη μου από το μηχανοκίνητο στον καμβά και στο χαρτί. Ζωγραφίζω από τα παιδικά μου χρόνια. Τα τελευταία χρόνια εντατικά με θέμα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ανταπόκριση υπάρχει πολύ περισσότερο στο εξωτερικό, ακόμη και από ομάδες του moto gp. Αυτό που με κάνει πραγματικά χαρούμενο είναι ότι οι ίδιοι οι αναβάτες με ευχαριστούνε και θαυμάζουν τα έργα μου. Το θεωρώ μεγάλη τιμή!".
 
Οι στόχοι για το μέλλον: "Ήταν το πρώτο μου βήμα. Πολύ πιθανών να κάνω κάποια αντίστοιχη έκθεση σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας. Ο στόχος μου είναι το εξωτερικό, πιθανών Ισπανία όπου έχω αρκετούς φίλους και θαυμάζουν τη δουλειά μου".
 
Χαρακτηριστικό της σχέσης που δημιουργείται ανάμεσα στον καλλιτέχνη και στους αναβάτες των μηχανών, είναι για παράδειγμα ότι ο σπουδαίος αναβάτης της moto gp Maverick Vinales, είναι θαυμαστής των έργων του και έχει υπογράψει ένα από αυτά που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 είναι η τελευταία μέρα της έκθεσης, η οποία θα λειτουργεί μέχρι το βράδυ. Ώρες 10:30-13:30 & 19:00-22:00.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png