"Δύο τσαλαπετεινοί στον κήπο: η δική μου Αίγινα". Τα εγκαίνια της έκθεσης της Καλλιόπης Κοπανίτσα.

 
Πραγματοποιήθηκαν χθες στον Πύργο του Μαρκέλλου, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της σκηνογράφου, ενδυματολόγου και ζωγράφου Καλλιόπης Κοπανίτσα με θέμα: "Δύο τσαλαπετεινοί στον κήπο: η δική μου Αίγινα". Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, σχέδια σε χαρτί, λάδια και ακρυλικά σε καμβά και μικρά γλυπτά από μικτές τεχνικές. Πρόκειται για έργα που δημιουργήθηκαν τα έξη τελευταία χρόνια, τα περισσότερα μεταξύ του 2018 και του 2022 και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Την επιμέλεια της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου, έχει η Λουϊζα Καραπιδάκη.


Η Καλλιόπη Κοπανίτσα, μιλώντας για την έκθεσή της στο Aegina Portal είπε:

"Αφού μάζεψα δουλειά ετών, αυτή η ενότητα έχει να κάνει με μία Αίγινα όπως την έχω ζήσει εγώ. Είναι των τελευταίων πέντε ετών, κατά κύριο λόγο, αλλά έχει και παλιότερα.

Έχει τρεις ενότητες. Αυτό εδώ σ’ αυτή την αίθουσα την κάτω, είναι η ενότητα κήποι και τοπία της Αίγινας. Βέβαια τυχαίνει να έχει μέσα σε αυτά τα τοπία δικούς μου ανθρώπους, τον πατέρα μου, την αδελφή μου, τα σκυλιά μου. Η κόρη μου λείπει, αλλά πάει και έρχεται από την Αίγινα και δεν έχω καταφέρει να ακινητοποιήσω και θα την κάνω. Έχει διάφορα ζώα τα οποία είναι κάτι μεταξύ πραγματικών ζώων και φανταστικών. Οι κουκουβάγιες μου αρέσουν πάρα πολύ, οι τσαλαπετεινοί του τίτλου της έκθεσης. Είχαμε στον κήπο και έχουμε κατά καιρούς τσαλαπετεινούς και τους παρακολουθώ από τον κήπο της κουζίνας και πολύ με γοητεύουν και έτσι τους τους έβαλα.

Και επειδή αυτή την εποχή έχει δίπλα μας μία έκθεση, ξεκινάει “Η Αίγινα του Κωνσταντίνου Γαλάνη”, είπα ότι θα βάλω εγώ άλλο τίτλο, "Οι τσαλαπετεινοί στον κήπο: η δική μου Αίγινα", λίγο να μη συμπίπτουν οι δύο τίτλοι, άλλα που είναι κατά βάση δική μου Αίγινα, ο καθένας τη βλέπει διαφορετικά την Αίγινα.

Πάνω έχει λουόμενους που πάντα βρίσκω πολύ αστείους και λίγο τους έχω κάνει στα καρικατούρες, κάτι που κάνουν αμμόλουτρο, άλλοι  που καπνίζουν στην παραλία, φλερτάρουν, το ένα το άλλο. Χταπόδια πολλά! τα λατρεύω τα χταπόδια γιατί είναι ζώα πάρα πολύ ευφυή, αφού δεν θέλω πια να φάω χταπόδι, όταν έμαθα οι ιδιότητές τους.

Στο τρίτο όροφο είναι ένα αφιέρωμα που είχαμε κάνει με την Αιγιναία, το περιοδικό, για το ‘21. Είναι διάφορα σχέδια που μου είχαν ζητήσει να κάνω και τώρα τα εκθέτω μαζί με στάμνες Αιγινήτικες των αδελφών Γκαρή, που τα 'χω κάνει ανθρωπόμορφα και θυμίζουν λίγο φιγούρες από την Αίγινα του ‘21. Αυτό είναι λίγο-πολύ. Έχω και σχέδια σε ντοσιέ με ακουαρέλες και μολύβι, νομίζω είναι μία πλήρη έκθεση και ελπίζω να σας ευχαριστήσει και να σας διασκεδάσει!".
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png