Η Αίγινα του Κωνσταντίνου Γαλάνη. "Ένα τετράδιο σημειώσεων, αγάπης και μνήμης".

 
"Ένα τετράδιο σημειώσεων, αγάπης και μνήμης", χαρακτήρισε το εικαστικό αφιέρωμα στη μνήμη του Κώστα Γαλάνη, η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας.


Η Ίρις Κρητικού  μιλώντας στο Aegina Portal είπε
: “Η Αίγινα του Κωνσταντίνου Γαλάνη” δεν θα λεγα ότι είναι τόσο πολύ μία έκθεση, είναι περισσότερο ένα τετράδιο σημειώσεων αγάπης και μνήμης. Ένα τετράδιο σημειώσεων από πάρα πολλούς αγαπημένους φίλους, για τον θείο μου τον Κώστα, τον αγαπημένο όλης της Αίγινας Κωνσταντίνο Γαλάνη, έναν άνθρωπο της προσφοράς, του πολιτισμού, της γλύκας, της εξωστρέφειας, που έγινε για πολύ κόσμο, που δεν είναι από την Αίγινα, ένας ακόμα λόγος να αγαπήσουν την Αίγινα.


Μέρος των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση, αγάπησαν την Αίγινα, ακριβώς, ερχόμενοι εδώ, γνωρίζοντάς τον, μιλώντας μαζί του, περνώντας ώρες και στην αυλή του Λαογραφικού και στο Αιάκειο, περπατώντας μαζί του στο νησί και δεν ξέρω, νομίζω, νομίζω, ότι αν μπορούσε να δει αυτή την, πραγματικά, τόσο προσωπική γιορτή αγάπης που στήσαμε απόψε για αυτόν, νομίζω πως θα ήταν χαρούμενος”.
 
H πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, Ελπίδα Θανοπούλου, αναπόλησε τις στιγμές που το Λαογραφικό ήταν, όπως την Τετάρτη, γεμάτο από κόσμο, χαρακτήρισε αυτή την εικαστική παρουσίαση μία έκθεση του τίμησε τη μνήμη του Κώστα Γαλάνη. "Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που τίμησε τη μνήμη του Κώστα και που ξανά έζησε μία λαμπερή βραδιά".
 
Με την ευκαιρία των εγκαινίων στο Aegina Portal μίλησαν, σχετικά με την συμμετοχή τους στην έκθεση, η Βασιλική Πανταζή, ο Νεκτάριος Αποσπόρης, η Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, ο Μιχαήλ Κρητικός, η Μαρία Αυθεντοπούλου, η Λυδία Μαργαρώνη, ο Πάβλος Χαμπίδης, η Δικαία Δεσποτάκη, η Αθηνά Χατζή, η Βιργινία Φιλιππούση, ο Μηνάς Μαυρικάκης και η Αντωνία Σιμάτου.
 
Στην έκθεση συμμετέχουν: Νεκτάριος Αποσπόρης, Λέτη Αρβανίτη Κρόκου, Μαρία Αυθεντοπούλου, Έφη Βάγκνερ, Νίκος Βατόπουλος, Δημήτρης Βλάικος, Μίκα Βογιατζή, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Μαρία Γέρουλα, Ανδρέας Γεωργιάδης, Κατερίνα Γιάννακα, Βένια Δημητρακοπούλου, Τάνια Δημητρακόπουλου, Δικαία Δεσποτάκη, Φραγκίσκος Δουκάκης, Βάσω Καλουδιώτη, Μηνάς Καμπιτάκης, Νίκος Καπάνταης, Φραγκίσκος Κάππος, Νάσος Κόκκινος, Νεκτάριος Κοντοβράκης, Καλλιόπη Κοπανίτσα, Ήβη Κουκούλη, Μιχαήλ Κρητικός, Μαρία Λιναρδάκη, Λίλα Μαδούρου, Λυδία Μαργαρώνη, Παναγιώτης Μαρίνης, Αλίνα Μάτσα, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Μηνάς Μαυρικάκης, Γεωργία Μπλιάτσου, Ματίλντα Ναχμία, Βασιλική Πανταζή, Γεύσω Παπαδάκη, Μαρία Πωπ, Γιάννης Σανταντόνιο, Αντωνία Σιμάτου, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Τζάνερης, Κατερίνα Τσεμπελή, Βιργινία Φιλιππούση, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή, Κυριακή Χριστακοπούλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας 11.00-13.00 και 19.00-21.00.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png