Η παρουσίαση της έκθεσης "Η Ηχώ του Μύθου", στην αυλή Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

 
Τα εγκαίνια της έκθεσης "Η Ηχώ του Μύθου", που συνδιοργανώνεται από το 13ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, με τη Βιβλιοθήκη - Μουσείο Στρατή Ελευθεριάδη- Tériade, σε επιμέλεια, Ίριδας Κρητικού και Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας.

Στην παρουσίαση της έκθεσης, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, συμμετείχαν η Μαριλένα Γιαννούλη, πρόεδρος του 13ου Aegina Fistiki Fest,  ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, διευθυντής του Μουσείου - Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πτερούδης και η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην παρουσίαση θα συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος απέστειλε μήνυμα, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκεται στην έκθεση, εξαιτίας του περιστατικού έκτακτης ανάγκης, στο λιμάνι της Σουβάλας.
 
Για πρώτη φορά εκτίθενται έξω από την έδρα του Μουσείου, στη Μυτιλήνη, οι θησαυροί χαρακτικής που στολίζουν τα "Μεγάλα Βιβλία" που δημιούργησε ο Τεριάντ, για τον εκδοτικό του οίκο στο Παρίσι, προσκαλώντας όλα τα ιερά τέρατα του 20ου αιώνα να εικονογραφήσουν συγκεκριμένα κείμενα. Χαρακτικά των Πικάσο, Ματίς, Μιρό, Σαγκάλ, Τζιακομέτι κ.α. θα εκτεθούν στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας.
 
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αίγινας, Σπ. Ρόδη 16 - Διάρκεια έκθεσης: 13 – 28 Αυγούστου.