Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας "ντύθηκε" ο Πύργος του Μαρκέλλου, για το εικαστικό αφιέρωμα στη γαλλική κοινότητα της Αίγινας.

 
Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας "ντύθηκε" το βράδυ του Σαββάτου ο Πύργος του Μαρκέλλου, για τα εγκαίνια του εικαστικού αφιερώματος στη γαλλική κοινότητα της Αίγινας. Η έκθεση είχε τίτλο η "Αίγινα των Γάλλων" και θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου. Εννέα Γάλλοι καλλιτέχνες, ζωγράφοι, σκιτσογράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή της Αίγινας, του νησιού στο οποίο επέλεξαν να ζουν ή να επιστρέφουν.


Όπως αναφέρει το σημείωμα της έκθεσης, με δεδομένο ότι κάθε χρόνο η Γιορτή Φιστικιού εντάσσει στο πρόγραμμά της σημαντικά εικαστικά γεγονότα και καθώς η κοινωνία της Αίγινας έχει αγκαλιάσει τους Γάλλους φίλους που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί, το 13 ου Aegina Fistiki Fest διοργανώνει στον ιστορικό Πύργο του Μαρκέλλου έκθεση με τίτλο "Η Αίγινα των Γάλλων".
 
Συμμετέχουν οι: Pascaline Bossu, Michel Constant, Henri-Paul Coulon, Laurent Fabre, Jean-Noël Fouassier, Cyrille Jacquin, Benoît Paré, Catherine Suen, Jean Jacques Tesson.
 
Στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο η Ευριδίκη, μαζί με τον πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Αντώνη Σκόκο, έδωσε μία μεγάλη συναυλία με γαλλικά τραγούδια, με τίτλο "La bohème". Ένα μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του Παρισιού, με μελωδίες που θύμισαν μιαν άλλη εποχή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png