Η μεγάλη έκθεση - αφιέρωμα στον ζωγράφο Νίκο Νικολάου στο Λαογραφικό Μουσείο.

20220910_215048-00.jpg

Μία μεγάλη έκθεση λειτουργεί αυτή την περίοδο στο Λαογραφικό Μουσείο, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Πρόκειται για την έκθεση - αφιέρωμα στον μεγάλο εικαστικό Νίκο Νικολάου, που πραγματοποιείται στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας το διάστημα 4 έως 18 Σεπτεμβρίου.
 


Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, ενώ το βράδυ της Κυριακής στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε προβολή από το αρχείο της εκπομπής "Μονόγραμμα" για τον Νίκο Νικολάου. Η εκπομπή είχε γυριστεί το 1982 στην Αίγινα από τον Γιώργο και την Ηρώ Σγουράκη. Στη συνέχεια οι εικαστικοί Κατερίνα Γιάννακα και Νεκτάριος ο Κοντοβράκης, μοιράστηκαν με το κοινό καθημερινές στιγμές από την ζωή του.

20220911_212111-03.jpg

Στο Aegina Portal μίλησε ο επιμελητής της έκθεσης Νεκτάριος Κοντοβράκης: "Η έκθεση του Νίκου Νικολάου είναι από τις σημαντικότερες εκθέσεις που έγιναν ποτέ στην Αίγινα και αυτό γιατί είναι ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους της γενιάς του ‘30. Η δουλειά που δείχνουμε είναι μικρά σχέδια από σινική που είναι τα προσχέδια για μεγάλα του έργα και επίσης έχουμε μία σειρά από κουστούμια θεατρικά και σκηνικά για το αρχαίο θέατρο.

Τα μεγάλα τέσσερα έργα, μεγάλων διαστάσεων, είναι λάδια τα οποία έχουν μία άμεση, μία αμεσότητα των σχεδίων που παρουσιάζουμε, δηλαδή το προσχέδιο είναι το πρωτόλειο για να γίνει το μεγάλο. Η επιλογή των έργων που έκανα είναι γι’ αυτό το λόγο να δούμε ότι πόσο σημασία έδινες το σχέδιο Νίκο Νικολάου για ένα μεγάλο του έργο".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png