Νίκος Καπίρης. Ένας βετεράνος φωτογράφος εκθέτει έργα ζωγραφικής στον Πύργο του Μαρκέλλου.


Ένας άνθρωπος της εικόνας, ο φωτορεπόρτερ Νίκος Καπίρης, εκθέτει αυτή την περίοδο στο Πύργου του Μαρκέλλου. Ωστόσο η έκθεση του δεν είναι έκθεση φωτογραφίας αλλά "Ανάγλυφα έργα σε ύφασμα", το αποτέλεσμα δηλαδή μιας ιδιαίτερης τεχνικής που βασίζεται στη χρήση πασπαρτού, ενός είδους χαρτιού και υφάσματος. Ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να δει ένα πολύχρωμο ταξίδι σε στιγμές, τοποθεσίες, θρησκευτικά θέματα, ακόμη και έργα Πικάσο, που έχουν αποδοθεί με ευαισθησία.


Ο κύριος Νίκος Καπίρης είναι πλέον συνταξιούχος, καθώς έχει σταματήσει να εξασκεί το επάγγελμα του εδώ και πέντε χρόνια. "Είμαι συνταξιούχος φωτορεπόρτερ. Έχω σταματήσει το επάγγελμα εδώ και πέντε - έξι χρόνια. Είμαι στα ογδόντα τώρα", μας είπε ο κύριος Καπίρης. Όταν τον ρωτήσαμε για την τεχνική που χρησιμοποιεί μας είπε ότι: "Είναι πίνακες καμωμένοι από πασπαρτού, ένα είδος μαλακού χαρτονιού, το οποίο περιβάλλεται από πανί. Ζωγραφίζεις το αντικείμενο, μετά το τεμαχίζεις, του δίνεις τη μορφή που θέλεις και το επενδύεις με πανί".


Ο κύριος Καπίρης μας παρουσίασε μια ιδιαίτερη γωνιά της έκθεσης του, που την χαρακτηρίζει σουρεαλιστική. Στους πίνακες που παρουσιάζονται εκεί, ο κύριος Καπίρης αποδίδει με την τεχνική του έργα των Πικάσο και Ματίζ "είναι τα αγαπημένα μου" λέει, ενώ μας ξεναγεί και σε άλλους πίνακες με θέματα που εμπνεύστηκε ο ίδιος. Για τη σχέση του με την Αίγινα ο κύριος Καπίρης λέει χαρακτηριστικά "έχουμε ριζώσει θερινά εδώ" καθώς όπως μας εξήγησε έρχεται στην Αίγινα από την δεκαετία του πενήντα "με μαούνες ερχόμασταν τότε" λέει. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουλίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png