Έκθεση ζωγραφικής Μαρίας Πωπ. Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.


Μία τιμητική έκθεση για τη ζωγράφο που αγάπησε την Αίγινα και την παρουσίασε μέσα από το έργο της, λειτουργεί αυτή την περίοδο στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Πρόκειται για την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Πωπ. Η 97χρονη ζωγράφος έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο Απρίλιο και υπηρετούσε τη ζωγραφική για περισσότερο από πενήντα χρόνια. Πατέρας της ήταν ο Ισπανός βιολιστής και διευθυντής ορχήστρας Ιωσήφ Μπουστίνουι, που διετέλεσε Διευθυντής και Μαέστρος και στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η Μαρία Πωπ ζούσε στην Αίγινα αρκετούς μήνες το χρόνο και το έργο της την παρουσιάζει ανέγγιχτη, ποιητική, με τα νεοκλασικά κτήρια να ζωντανεύουν μέσα από τους πίνακες της.


Οι χώροι, οι απείραχτοι ακόμα από τον πολιτισμό των ημερών μας, κυριαρχούν στα θέματα της ζωγραφικής της, που υπηρέτησε για πενήντα σχεδόν χρόνια. Η ζωγράφος μοιάζει να έχει κλείσει νοσταλγικά το χρόνο στα έργα της, τα οποία έχει πλουτίσει με μια αίσθηση οικειότητας και μοναδικής ευαισθησίας. Κομμάτια αληθινής ζωής του χθες, ταπεινά μοτίβα, δομένα με αγάπη και προσήλωση στη λεπτομέρεια. Στα έργα της σφύζει η ζωή και η αλήθεια. Δημιούργησε εικόνες που διακρίνονται για τη γνησιότητα και την τρυφερότητα τους. Η δουλειά της μεταφέρει ατόφια την ατμόσφαιρα του κάθε τόπου που έχει ζωγραφίσει. Κάθε πίνακας της δονείται από την ποιητική των απλών πραγμάτων και μια απίστευτη μουσικότητα. Αξιοσημείωτες είναι οι ζεστές χρωματικές αρμονίες της, η αυθεντικότητα των προθέσεων της, η αγνότητα και η ειλικρίνεια της. Η Μαρία Πωπ αγαπούσε απέραντα τον άνθρωπο, γι αυτό και η ανθρώπινη παρουσία υπάρχει συχνά στα τοπία της, χωρίς ωστόσο να κυριαρχεί.



Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο και η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας 7-9 το βράδυ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png