"Σημειώσεις Αιγίνης". Τα εγκαίνια της έκθεσης του Παύλου Χαμπίδη στο Λαογραφικό...

Γνωστές, αλλά και αθέατες όψεις της Αίγινας παρουσιάζει ο ζωγράφος Παύλος Χαμπίδης στην έκθεσή του με τίτλο "Σημειώσεις Αιγίνης". Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν χθες το απόγευμα στο Λαογραφικό που θα την φιλοξενήσει μέχρι τις 14 Αυγούστου. Περιλαμβάνει 30 ασπρόμαυρα και επιχρωματισμένα υδατογραφημένα σχέδια. Η δουλειά του Παύλου Χαμπίδη προέρχεται από την επίσκεψή του στο νησί, μετά από πρόσκληση της κυρίας Ίριδας Κρητικού, η οποία είναι και η επιμελήτρια της έκθεσης, ένα χρόνο πριν. Ο ίδιος στη συνέχεια επισκέφθηκε πολλές φορές την Αίγινα, ανακαλύπτοντας σταδιακά πολλά ενδιαφέροντα σημεία του νησιού. "Είναι ένας καλλιτέχνης περιηγητής του κόσμου, που έχει περιπλανηθεί από το Τόκυο και τη Σουηδία, ως τις Βρυξέλλες και το Παρίσι. Είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος καταφέρνει να αποτυπώνει με πάρα πολύ λιτό και έξυπνο τρόπο την πραγματικότητα, τη σημερινή μαζί με την ιστορικότητα του τοπίου. Η Αίγινα προσφέρεται απόλυτα ως τέτοιος τόπος" λέει η κυρία Ίρις Κρητικού σχολιάζοντας το έργο του Παύλου Χαμπίδη.


Ο Παύλος Χαμπίδης έχει κάνει αρκετές εκθέσεις με θέμα το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα και άλλες πόλεις. "Ήταν μεγάλη μου χαρά όταν η Ίριδα Κρητικού μου πρότεινε να έρθω στην Αίγινα, να κάνουμε μερικές βόλτες, να δω το νησί κι αν ενδεχομένως μπορούσαμε να συνεργαστούμε ώστε να κάνουμε μία σειρά σχεδίων για την Αίγινα. Αυτό ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και με πολύ χαρά και ενθουσιασμό μπόρεσα να περιπλανηθώ και να ανακαλύψω γωνιές, χαρακτηριστικά κτίρια, καταστάσεις ανθρώπινες", λέει ο Παύλος Χαμπίδης για το ξεκίνημα αυτού του "σημειωματάριου". Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού κύριος Κώστας Γαλάνης και πλήθος κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png