Φεστιβάλ Φιστικιού. Γιάννης Σανταντόνιο, ιστορίες φτιαγμένες με χρώμα στο γκρι του τσιμέντου. .

Για το έργο του θα βραβευθεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 18:30, εκδήλωση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιστικιού, ενώ τα έργα του έχουν ήδη συμπεριληφθεί ανάμεσα στα αξιοθέατα της Αίγινας. Ο λόγος για τον εικαστικό Γιάννη Σανταντόνιο και τις τοιχογραφίες των δεξαμενών του νερού στην Αίγινα, που φέτος περιλαμβάνονται ως ένα από τα σημεία στη "διαδρομή των καλλιτεχνών του Φεστιβάλ.


Μαζί με τη σύζυγό του Κυριακή Χριστακοπούλου, επίσης εικαστικό, αφιέρωσαν πολύ χρόνο ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το έργο της μετατροπής των τσιμεντένιων τοίχων σε έργα τέχνης. Ο τρόπος που οι όγκοι από μπετόν επιβάλλονταν στο περιβάλλον ήταν η αρχή της ιδέας, μιας ιδέας που αγκαλιάστηκε από τους περαστικούς, που συχνά σταματούν για να θαυμάσουν τις γεμάτες χρώμα εικόνες του κυρίου Γιάννη. Οι τρεις δεξαμενές ξεκινούν από τη Σκοτεινή και φτάνουν μέχρι το ΕΚΠΑΖ. Ο Γιάννης Σανταντόνιο μένει εδώ και είκοσι χρόνια στην Αίγινα και νοιώθει πια Αιγινήτης. Το πραγματικά πλούσιο βιογραφικό του μπορείτε να το δείτε εδώ. Οι τοιχογραφίες στους τοίχους των δεξαμενών είναι ουσιαστικά μια προσφορά του στο νησί, καθώς ποτέ δεν έλαβε κάποια χρηματική αμοιβή. Η καλύτερη ανταμοιβή είναι τα καλά λόγια του κόσμου όταν βλέπουν τα έργα, λέει ο ίδιος.

Ακολουθώντας τον ηλεκτρονικό χάρτη που μπορείτε να δείτε εδώ, σε λίγα λεπτά θα φτάσετε στην "Σκοτεινή" και θα απολαύσετε το πρώτο έργο του Γιάννη Σανταντόνιο, υπάρχουν ακόμη άλλα δύο μέχρι το ΕΚΠΑΖ. Η διαδρομή των καλλιτεχνών ξεκινά σήμερα. Περισσότερα για τη διαδρομή των καλλιτεχνών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png