Εγκαίνια για την αναδρομική έκθεση της Barbara Elvira Vaessen. .

Στα πλαίσια του προγράμματος των εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Φιστικιού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Brown, τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης της Barbara Elvira Vaessen. Η Barbara Elvira Vaessen γεννήθηκε στο Heillo της Ολλανδίας το 1948, ήταν γόνος αστικής οικογένειας και είχε την ευκαιρία να μυηθεί από μικρή ηλικία στον κόσμο της τέχνης. Με τη βοήθεια ενός θείου της ζωγράφου και ενός επαγγελματία δασκάλου ζωγράφιζε ήδη από την ηλικία των 6 ετών. Ταξίδεψε στην Αμερική, όπου σε ηλικία 19 ετών άρχισε να πειραματίζεται στη γλυπτική με γυαλί. Αυτός ο τρόπος έκφρασης την ακολούθησε στην υπόλοιπη ζωή της, ενώ συνέχισε τη ζωγραφική κυρίως όταν οι συνθήκες τις απαγόρευαν τη δημιουργία με φυσητό γυαλί.


Ταξίδεψε στη Σουηδία και την Ιταλία όπου ασχολήθηκε με το αντικείμενο της τέχνης της, ενώ αργότερα επέστρεψε στην Αμερική, αλλά και το Μεξικό. Τα ταξίδια της ήταν το μέσο από το οποίο αντλούσε πληροφορίες, που τις μετέφερε σε γυαλί και κολάζ. Έργα της βρίσκονται κυρίως στην Ευρώπη, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, σε δημόσια κτίρια, αλλά και ιδιωτικές κατοικίες. Επίσης συνεργάστηκε με αρχιτέκτονες στη διαμόρφωση χώρου. Έζησε και εργάστηκε στην Αίγινα από το 2004 μέχρι το 2011. Τάφηκε με πολιτική κηδεία στο κοιμητήριο του Μεσαγρού.

Η έκθεση που περιλαμβάνει κολάζ, ζωγραφικά και βιτρό θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png