Δεν πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας.


Δεν πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας. Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι επικεφαλής και τα μέλη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.


Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, δημοσιεύθηκε το περιεχόμενο κοινής επιστολής που έστειλαν προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Πτερούδη, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τη οποία ζητούσαν τη τροποποίηση της σημερινής πρόσκλησης, όσον αφορά τον τρόπο της συνεδρίασης, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων ή με μεικτό τρόπο, δηλαδή με συνδυασμό δια ζώσης και τηλεδιάσκεψης.

"Σας υπενθυμίζουμε ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/2/2022, οι υπογράφοντες καθώς και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, είχαμε επισημάνει κατηγορηματικά και για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα της διεξαγωγής των συνεδριάσεων με φυσική παρουσία", κατέληγε η επιστολή, που υπογράφουν οι κύριοι: Δημήτρης Μούρτζης, Παναγιώτης Κουκούλης, Φίλιππος Τζίτζης, Παντελής Μεθενίτης και Παναγιώτης Ηλίας. Αναλυτικά την επιστολή μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Πτερούδης απαντώντας, προφανώς, στην επιστολή των επικεφαλής είπε:

"Εμείς κάναμε μία προσπάθεια, ήταν μέσα στις μέσα στις προθέσεις μας το συμβούλιο να γίνει δια ζώσης ή μεικτό, δηλαδή και τα δύο για να μπορούμε έτσι να ικανοποιούμε όλες τις, όπως γίνεται και σε πάρα πολλούς δήμους.

Εν πάση περιπτώσει, από ότι ξέρετε, υπάρχουν οι κύριοι συνάδελφοι οι οποίοι νοσούν, αρκετοί όχι, αλλά μερικοί. Η προσπάθεια είναι να πάμε όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα είμαστε υγιείς και το ξέρετε πολύ καλά, η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μας είναι μία αίθουσα η οποία είναι 60 τετραγωνικών περίπου και δεν μπορεί να τηρούμε τις αποστάσεις.

Εν πάση περιπτώσει θα θέλαμε να το κάνουνε μικτό, προσπαθήσαμε, βλέπουμε ότι δεν μπορούμε δεν μπορούσα να το κάνουμε και επίσης δεν βλέπω και την πρόθεση των συναδέλφων να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο, που δεν είναι δια ζώσης.

Εμείς θα κάνουμε προσπάθεια πάλι, εν πάση περιπτώσει σας ευχαριστώ για όσους ήρθατε, οι υπόλοιποι περιμένω το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να είναι παρόντες".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png