Η χρηματοδότηση ασφαλτοστρώσεων για την Κοινότητα Αίγινας συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή.


Την χρηματοδότηση ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο της Αίγινας, που θα γίνουν από πιστώσεις που αναλογούν στον σύνολο των Κοινοτήτων της Αίγινας, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ζορμπάς, στην συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης που έγινε στις 10 Νοεμβρίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η εισήγηση έγινε χωρίς να υπάρχει έγγραφη ενημέρωση των μελών, στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2020. Πιο συγκεκριμένα, το σκεπτικό της εισήγησης ήταν ότι στον προϋπολογισμό του 2020 υπάρχουν πιστώσεις  της τάξης των 20.000 ευρώ για τις κοινότητες (από 20.000 ευρώ στις Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού, Αίγινας και 15.000 ευρώ στην Κοινότητα Πέρδικας) ποσά τα οποία δεν επαρκούν για να υλοποιηθούν αντίστοιχα έργα.
 
"Αυτές οι πιστώσεις μπαίνουν κάθε χρόνο, λογίζονται στο προϋπολογισμό, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει καμία προσέγγιση με μελέτη" είπε ο κ. Ζορμπάς, εξηγώντας ότι οι πιστώσεις που προβλέπονται για τις Κοινότητες αφαιρούνται και προστίθενται στην Κοινότητα Αίγινας.
 
Αυτές οι πιστώσεις θα χρηματοδοτήσουν ένα έργο ασφαλτοστρώσεων ύψους 95.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Μελέτη για το έργο εκπονεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
 
Οι δρόμοι που θα περιλαμβάνονται στην μελέτη θα είναι το τμήμα της Τότη Χατζή που βρίσκεται μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας (μεταξύ των οδών Φανερωμένης και Γυμναστηρίου) και το αντίστοιχο τμήμα που βρίσκεται μπροστά από κτήριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου - Φυλακές, καθώς και η οδός Πηλέως.
 
Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι από την Τεχνική Υπηρεσία έχει γίνει καταγραφή των αναγκών του συνόλου της Αίγινας και ο φάκελος έχει σταλεί στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Πρόκειται για μία μελέτη ύψους 3.000.000 ευρώ που θα αφορά όλη τη Αίγινα και τις Κοινότητες.
 
Η εισήγηση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σταμάτη Μαρμαρινού που κατηγόρησε την διοίκηση ότι δεν παίρνει την γνώμη των Κοινοτήτων και δεν τις ενημερώνει, φέρνοντας ως παράδειγμα τσιμεντοστρώσεις που έγιναν. Σε άλλο σημείο ρώτησε σχετικά με την οδό Πηλέως, καθώς, όπως είπε, θυμόταν ότι ήταν μέρος έργου που είχε γίνει στην προηγούμενη διοίκηση.
 
Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης ρώτησε εάν ο συγκεκριμένες προτάσεις είναι της Τεχνικής Υπηρεσίας, του προέδρου της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτη Κασιμάκη ή αιτήματα πολιτών; Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι είναι μία επεξεργασία που έχει κάνει ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Η κ. Μαίρη Κουκούλη αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει ο δρόμος προς στις Πόρτες.

Το θέμα της αναμόρφωσης ψήφισαν αρνητικά οι κύριοι Φίλιππος Τζίτζης και Σταμάτης Μαρμαρινός.

Αναφορικά με το ζήτημα της ασφαλτόστρωσης της οδού Πυλέως, παραθέτουμε δήλωση που είχε κάνει στο Aegina Portal ο τέως δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης τον Σεπτέμβριο του 2018, με αφορμή το έργο της Σκοτεινής:

"Πιο συγκεκριμένα, μετά την επιμέτρηση του έργου "Επισκευή και συντήρηση οδοποιίας νήσου Αίγινας", βρέθηκε ότι απομένουν 1.500 τετραγωνικά, από αυτά θα ασφαλτοστρωθούν τα παραπάνω τμήματα των δρόμων του κέντρο και του έργου της Σκοτεινής", ανέφερε το ρεπορτάζ.

Σε σχετική ερώτηση προς τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη είπε ανάμεσα σε άλλα ότι: "Αυτό το έργο ήταν εξαρχής λάθος έτσι όπως έγινε. Δεν έγινε η μελέτη η σωστή που έπρεπε να γίνει και γι' αυτό υπήρχε η καθυστέρηση και η ταλαιπωρία πρώτα των συμπολιτών μας και μετά των επισκεπτών. Αυτό το έργο φτάνει στο τέλος μετά από πολύ μεγάλες πιέσεις και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα, επειδή θα έρθει ο κατασκευαστής για την ολοκλήρωση της οδοποιίας, έχει μείνει μετά την επιμέτρηση που κάναμε ένα κομμάτι γύρω στα 1.500 τετραγωνικά, για τα οποία η εντολή που έχω δώσει, είναι επισκευαστούν ένα τμήμα στην Πηλέως, και ένα τμήμα της Κυβερνείου και πιστεύω ότι αυτά τα 1.500 τετραγωνικά μαζί με την αποκατάσταση του γεφυριού που θα γίνει ταυτόχρονα, αυτό περιμένουν να έρθει στην Αίγινα το υλικό για να γίνει και αυτό, πιστεύω ότι η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και των επισκεπτών θα τελειώσει". Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png