Συνεδρίασε η Κοινή Επιτροπή για το κλειστό γήπεδο μετά τον άγονο διαγωνισμό. Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ο επόμενος.

 

Χθες συνεδρίασε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για την κατασκευή του έργου "Ολοκλήρωση Μελετών Κλειστού Γυμναστηρίου Αίγινας". Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας διαγωνισμός με προϋπολογισμό 80.581 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η διαδικασία του διαγωνισμού απέβη άκαρπη αφού καμία εταιρία δεν υπέβαλε προσφορά. Η προκήρυξη για τις μελέτες του κλειστού γηπέδου στο κτήμα Γκίκα είχε δημοσιευθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2020. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ήταν στις 23 Οκτωβρίου 2020. Η αρμόδια επιτροπή ακολουθώντας την διαδικασία, διαπίστωσε ότι δεν έχουν υποβληθεί προσφορές και πρότεινε την κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού έγινε γνωστό στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σχετική ενημέρωση έκανε σήμερα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Φίλιππος Τζίτζης ο οποίος είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη. Ο κ. Τζίτζης είπε ότι θα γίνει μία ακόμη προσπάθεια και η σχετική ημερομηνία που δόθηκε ήταν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021. "Αν δεν έχει προχωρήσει το θέμα με τον διαγωνισμό να προβεί σε κάποιες άλλες διαδικασίες, ώστε να επιταχύνει το θέμα του διαγωνισμού των μελετών, για ένα έργο που είναι τόσο σημαντικό για την Αίγινα και για τον αθλητισμό του νησιού" είπε ο κ. Τζίτζης.
 
Τι θα περιλαμβάνει το έργο:
  • Ένα κλειστό γυμναστήριο που περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ - βόλεϊ ολικής έκτασης 36.45 μ. x 37.39 μ. με αγωνιστικό χώρο 19.00 x 36.30 μαζί με τα περιθώρια και ελεύθερου ύψους 9.55 μ στο χαμηλότερο σημείο της στέγης. Επίσης, σταθερές κερκίδες που διαμορφώνονται στη μία μεριά της μακριάς πλευράς του γηπέδου χωρητικότητας 175 θεατών περίπου, συγκρότημα βοηθητικών χώρων της αίθουσας με χώρους εξυπηρέτησης αθλουμένων, προπονητών, διαιτητών, ιατρικής υποστήριξης κτλ. χώρους διοικητικής υποστήριξης με γραφεία, χώρους εξυπηρέτησης θεατών, αποθήκες και μηχανολογικούς χώρους.
  • Εργασίες κατασκευών για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, που αφορούν ράμπες, πλατφόρμες ανύψωσης σε σκάλες εισόδου και ανελκυστήρα για διευκόλυνση πρόσβασης στο χώρο θεατών και τα φουαγιέ, χώρους εξυπηρέτησης (ειδικά WC και αποδυτήρια), ειδική σήμανση για άτομα με προβλήματα όρασης.
  • Ένα ανοικτό γήπεδο βολει ολικής έκτασης 9 μ. x 18 μ. και ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ ολικής έκτασης 15 x 28,10 μ. με σταθερές κερκίδες χωρητικότητας 315 θεατών περίπου.
  • 35 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων δύο από αυτές θα εξυπηρετούν ΑΜΕΑ.
  • Όλα τα απαιτούμενα υποστηρικτικά έργα περιβάλλοντος χώρου.
  • Κύριος του έργου και αναθέτουσα αρχή είναι ο Δήμος Αίγινας. Διευθύνουσα υπηρεσία το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο η ΣΔΕ της Περιφέρειας Αττικής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png