Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών. Το έργο προβλέπει την αναβάθμιση 6 παιδικών χαρών.


Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021 εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για το έργο με τίτλο: "Αναβάθμιση Ελευθερών χώρων Παιδικών Χαρών Νήσου Αίγινας", προϋπολογισμού 60.000 - πλέον ΦΠΑ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σύμφωνα με το πρώτο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού που συνεδρίασε στις 14 Ιανουαρίου, συμμετείχαν τέσσερις εταιρίες. Η Επιτροπή Διαγωνισμού κατέγραψε τα δικαιολογητικά και αποσφράγισε τις προσφορές, οι οποίες έγιναν όλες δεκτές. Η εταιρία που αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης προσέφερε έκπτωση 31%.
 
Η Επιτροπή Διαγωνισμού εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή την έγκριση του πρώτου πρακτικού του διαγωνισμού, για την ανάδειξη αναδόχου, την αποδοχή των κατατεθειμένων προσφορών, την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου της εταιρείας η οποία προσέφερε έκπτωση 31%, δηλαδή προσέφερε την χαμηλότερη τιμή και καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, σύμφωνα με τη διακήρυξη και τις σχετικές διατάξεις.
 
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα επί των 6 παρισταμένων μελών της την έγκριση του πρακτικού, την αποδοχή των προσφορών και ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο την εταιρία η οποία προσέφερε την χαμηλότερη τιμή.

Δυστυχώς και σε αυτό το έγγραφο της απόφασης έγινε ένα λάθος, καθώς, στην επικεφαλίδα αναφέρεται ότι η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε στις 13-01-2020. Αυτή η ημερομηνία είναι λάθος γιατί η συνεδρίαση έγινε στις 29 Ιανουαρίου 2021, όπως σωστά αναφέρεται στην συνέχεια.
 
Δύο λόγια για το έργο
 
Κύριος και φορέας κατασκευής του έργου είναι ο δήμος Αίγινας, προϊσταμένη αρχή η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αίγινας και επιβλέπουσα υπηρεσία η Τ.Τ.Υ.Ν.Δ Δ.Τ.Ε Π.Ε Πειραιά και Νήσων.
 
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων έξι παιδικών χαρών της νήσου Αίγινας, ώστε να καταστούν κατάλληλοι για να τοποθετηθούν νέα σύγχρονα παιχνίδια, αστικός εξοπλισμός και επιφάνειες ασφαλείας ώστε να προσφέρουν ασφαλές και δημιουργικό παιχνίδι στα παιδιά. Στη συνέχεια οι χώροι αυτοί θα πιστοποιηθούν από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης ως προς τη λειτουργία τους
ως παιδικές χαρές.
 
Οι παιδικές χαρές που θα αναβαθμιστούν είναι οι ακόλουθες:
  • Παιδική χαρά Μεσαγρού
  • Παιδική χαρά Κυψέλης
  • Παιδική χαρά Αύρας
  • Παιδική χαρά Πέρδικας
  • Παιδική χαρά Βαθέως
  • Παιδική χαρά Αγ. Παρασκευής
Η ακριβής θέση του εξοπλισμού και η διαμόρφωση των εισόδων των προαναφερόμενων παιδικών χαρών, θα υποδειχθούν από τους επιβλέποντες σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.

Υπενθυμίζεται ότι για τις παιδικές χαρές θα διατεθούν ακόμη 74.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την  "Προμήθεια αδρανών και λοιπών υλικών για την αναβάθμιση παιδικών χαρών νήσου Αίγινας" και βέβαια την προμήθεια του εξοπλισμού μέσω του Φιλόδημος ΙΙ, όπου ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί (η διακήρυξη δημοσιεύθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2019) και ο εξοπλισμός παραμένει στον προμηθευτή, μέχρι να διαμορφωθούν κατάλληλα οι χώροι που θα τοποθετηθεί ο εξοπλισμός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png