Εγκρίθηκε η (δεύτερη) παράταση της σύμβασης του Τεχνικού Συμβούλου για τον υποθαλάσσιο αγωγό, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.


Στις 21 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, με ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης να αφορούν την έγκριση παράταση προθεσμίας της σύμβασης της Υπηρεσίας Τεχνικού Συμβούλου του έργου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



 
Οι προηγούμενες αποφάσεις εν συντομία:
 
Υπενθυμίζεται ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής στις 11 Απριλίου 2021 είχε εγκρίνει  την παράταση της υπηρεσίας Τ.Σ. μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal εδώ.
 
Επίσης, στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 η Επιτροπή είχε αποφασίσει την παράταση της συνολικής προθεσμίας των εργασιών του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2021. Μπορείτε να δείτε εδώ την απόφαση.
 
Από τα πρακτικά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής: Την ενημέρωση έκανε ο κ Παγωτέλης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων.

1. Σύμφωνα με την παρ. 3.7 του Τεύχους Τεχνικών Δεδομένων "Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού. Καταρχήν η προθεσμία των δεκαοκτώ μηνών είναι ο καθαρός χρόνος απασχόλησης και δεν περιλαμβάνει τις καθυστερήσεις για τις οποίες δεν ευθύνεται ο Ανάδοχος καθώς και τα χρονιά διαστήματα που μεσολαβούν από την ολοκλήρωση σταδίου εργασιών μέχρι την λήψη νέας εντολής (ως ορίζεται κατωτέρω) για επόμενο στάδιο.

Μπορείτε να δείτε τι αναφέρει η παράγραφος 3.7 (Αντικείμενο Παροχής Υπηρεσιών) στην δημοσίευση του Aegina Portal εδώ.

Η αναθέτουσα αρχή διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει, κατά την υπογραφή του συμφωνητικού, μεταγενέστερο χρόνο έναρξης των προθεσμιώνv της σύμβασης. Ο συνολικός χρόνος απασχόλησης του Τεχνικού Συμβούλου θα καλύψει τοv χρόνο για τηv κατασκευή του έργου μέχρι την έκδοση της βεβαίωσης περάτωσης εργασιών. Η αρμόδια Υπηρεσία, θα δίδει εντολές συνέχισης των εργασιών στον Τεχνικό Σύμβουλο, για τα επόμενα στάδια υποστήριξης, ή θα διακόπτει τις εργασίες του έως ότου αποκατασταθεί η ομαλή εκτέλεση του έργου.

Τελευταία εντολή θα δοθεί για την υποστήριξη του Τεχνικού Συμβούλου κατά τις δοκιμές ολοκλήρωσης των έργων μέχρι την βεβαίωση περάτωσης εργασιών (ενδεικτικά 384 ανθρωποημέρες). Τα καθήκοντα του ΤΣ ολοκληρώνονται μετά τηv επιτυχή ολοκλήρωση των Δοκιμών Ολοκλήρωσης και την έκδοση της βεβαίωσης περάτωσης εργασιών. Τυχόν καθυστέρηση ή διακοπή του έργου της κατασκευής, όπως αναλύθηκε και προηγουμένως, επιφέρει ανάλογη καθυστέρηση ή διακοπή του έργου του Τεχνικού Συμβούλου, χωρίς αύξηση του συμβατικού τιμήματος. Η έκπτωση του αναδόχου του έργου της κατασκευής, επιφέρει διακοπή του έργου του Τεχνικού Συμβούλου, το οποίο συνεχίζεται με νέα εντολή εργασιών μετά τηv ανάθεση του έργου της κατασκευής σε νέο Ανάδοχο».

2. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 184 του Ν4412/2016 "Στις συμβάσεις παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, οι προθεσμίες εκτέλεσης και όλα τα σχετικά ζητήματα ρυθμίζονται με τα έγγραφα της σύμβασης".

3. Δεν μεταβάλλεται ο καθαρός χρόνος απασχόλησης του Τεχνικού Συμβούλου.

4. Με την με αρ. 1969/07-09-2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής με εγκρίθηκε παράταση της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου "Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ" μέχρι την 31-12-2021.

5. Η αίτηση του αναδόχου για παράταση της συνολικής προθεσμίας για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης του θέματος, που λήγει στις 30/09/2021 υποβλήθηκε εμπρόθεσμα την 27/08/2021 (άρθρο 184, παρ. 3 του Ν. 4412/2016).

6. Η καθυστέρηση εκτέλεσης της σύμβασης δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου, και εκ ως τούτου, δύναται να χορηγηθεί η αιτούμενη παράταση, σύμφωνα με το άρθρο 184, παρ. 3 του
Ν. 4412/2016.

7. Βάσει της παρ. 2δ του άρθρου 3 του Π.Δ. 7/2013, η Οικονομική Επιτροπή είναι αρμόδια για την έγκριση της παράτασης εκτέλεσης των εργασιών του έργου.

Εισηγούμεθα:

Την έγκριση της παράτασης της λήξης της σύμβασης "Υπηρεσία Τεχνικού Συμβούλου για το έργο "Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ" , αναδόχου ένωσης νομικών προσώπων "Hydroment Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε - Marnet Α.Τ.Ε - Ρογκάν και Συνεργάτες Α.Ε.", μέχρι 31-12-2021, χωρίς αύξηση του συμβατικού τιμήματος ή κάποια άλλη αξίωση.

Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της η Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφασίζει την έγκριση της παράτασης της λήξης της σύμβασης "Υπηρεσία Τεχνικού Συμβούλου για το έργο "Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ" , αναδόχου ένωσης νομικών προσώπων "Hydroment Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε - Marnet Α.Τ.Ε- Ρογκάν και Συνεργάτες Α.Ε", μέχρι 31-12-2021, χωρίς αύξηση του συμβατικού τιμήματος ή κάποια άλλη αξίωση.

  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μπαλάφας Γεώργιος καθώς και το αναπληρωματικό μέλος της ΟΕ κα Λογοθέτη Αικατερίνη καταψηφίζουν την ανωτέρω απόφαση.
  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Τημπλαλέξης Γρηγόριος απέχει από την ψηφοφορία με την παρατήρηση: "Η ζητούμενη παράταση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου καθώς ακολουθεί τις παρατάσεις που δίνονται στο έργο. Είμαστε όμως αντίθετοι με την ανάθεση εργασιών επίβλεψης έργων σε ιδιώτες Μελετητές - Τεχνικούς Συμβούλους (πρόκειται για ιδιωτικοποίηση και της επίβλεψης των δημόσιων έργων) δεδομένης, πέραν των άλλων και της εν γένει επαγγελματικής τους συνεργασίας με αναδόχους έργων. Για εμάς αυτό που προέχει είναι η γενναία ενίσχυση των Τεχνικών Υπηρεσιών των δημόσιων φορέων με προσωπικό. Θα απέχουμε από την ψηφοφορία του υπόψη θέματος."
Η απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά:
 
Δεν αφορά την παρούσα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, αλλά είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία παρατείνεται η χρονική διάρκεια παραμονής - αγκυροβολίας των πλωτών ναυπηγημάτων που αφορούν στο έργο “Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της ν. Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ”, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαλαμίνας (θέση Ρέστη), τοπικής αρμοδιότητας Υπηρεσίας μας, έως την 31-12-2021.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png