Ανανεώθηκε η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Αίγινας με τον Ο.Α.Ε.Δ για το έτος 2022.


Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση που έγινε στις 23 Νοεμβρίου 2021, ανανεώθηκε η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Αίγινας με τον Ο.Α.Ε.Δ για το έτος 2022. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στην εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής κ. Γιάννη Ζορμπάς στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τέθηκε υπόψη τους υπ’ αριθμ. 129/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 6ΟΚΣΩ68-ΘΒ7) με την οποία εγκρίθηκε η παράταση για έτος 2021 της προγραμματικής σύμβασης η οποία έχει συναφθεί μεταξύ του Δήμου Αίγινας και του ΟΑΕΔ για τη λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο Αίγινας.

Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος ζήτησε από την Ο.Ε την έγκριση της συνέχισης της λειτουργίας του Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο μας και για το έτος 2022. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε, ότι η συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω Γραφείου καθίσταται αναγκαία και επιβεβλημένη, καθώς:

α) Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία μας κατά την διάρκεια του έτους εξυπηρετούνται συμπολίτες μας, κατά βάση άνεργοι και με χαμηλά εισοδήματα, θα έπρεπε να ταξιδέψουν
από την Αίγινα στον Πειραιά προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Τούτο θα προκαλούσε οικονομική επιβάρυνση στους ίδιους και στις οικογένειές τους από το κόστος μετακίνησης (μετάβαση και επιστροφή).

β) Επιπλέον, κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, δηλαδή την περίοδο που κλείνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις και υποβάλουν οι απολυόμενοι τα δικαιολογητικά τους για να επιδοτηθούν, τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων και των ιπτάμενων δελφινιών συρρικνώνονται με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να υφίστανται ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

γ) Επιπρόσθετα η συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο μας καθίσταται επιτακτική λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα επί τεσσάρων παρευρισκομένων μελών, ότι εγκρίνει την συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο μας και για το έτος 2022, καθώς από το εν λόγω Γραφείο εξυπηρετούνται σε ετήσια βάση ένας μεγάλος αριθμός άνεργων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας που σε διαφορετική περίπτωση τα άτομα αυτά θα έπρεπε να ταξιδέψουν από την Αίγινα στον Πειραιά προκειμένου να εξυπηρετηθούν και καθίσταται επιτακτική λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και  εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png