Παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου του Λεουσίου, κατά πέντε μήνες, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Τα νεώτερα για το έργο.

 
Παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου του Λεουσίου, κατά πέντε μήνες, δηλαδή μέχρι τις 31-06-2023, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2022, με θέμα την έγκριση της  2ης παράτασης της 2ης τμηματικής προθεσμίας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Υπενθυμίζεται ότι η 1η παράταση είχε συζητηθεί και εγκριθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2021.
 
Σύμφωνα με το έγγραφο της απόφασης:
 
Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου του θέματος υπεγράφη την 01-06-2021 με συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είκοσι μήνες, ήτοι μέχρι 31-01-2023.
 
Σύμφωνα το άρθρο 6 της Ε.Σ.Υ. η 2η τμηματική προθεσμία ξεκινάει έναν μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης, έχει διάρκεια έξι μηνών και περιλαμβάνει συνοπτικά τις κάτωθι εργασίες: αποξηλώσεις δαπέδων, καθαιρέσεις δώματος, υφιστάμενου κλιμακοστασίου, εσωτερικών και εξωτερικών τοιχοποιιών, κατασκευή νέας δοκού σκυροδέματος και πλάκας από σύμμεικτη κατασκευή, αποξηλώσεις μεταλλικών ή ξύλινων εξωτερικών  κουφωμάτων, ξύλινων κατασκευών, επιχρισμάτων, κατασκευή νέας δοκού επιστρώσεων δαπέδων, μεταφορά προϊόντων καθαιρέσεων, χωματουργικά και σκυροδέματα περιβάλλοντος χώρου, ενίσχυση και αποκατάσταση διατομής πεδίλων θεμελίωσης, επισκευές διαβρωμένων οπλισμών και αποκατάσταση ρηγματώσεων σε στοιχεία σκυροδέματος, κατασκευή μεταλλικού κλιμακοστασίου διαφυγής.
 
Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εμπρόθεσμα εργασίες που περιλαμβάνονται στη 2η φάση του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος του έργου, ήτοι καθαιρέσεις πλινθοδομών, επιχρισμάτων, πλακοστρώσεων, μόνωσης δώματος και στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος, καθαίρεση του κτίσματος στο δώμα, αποξηλώσεις κουφωμάτων, Η/Μ εγκαταστάσεων και ειδών υγιεινής, ενίσχυση και αποκατάσταση διατομής πεδίλων θεμελίωσης, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών της 2ης τμηματικής προθεσμίας.
 
Η πορεία του έργου:
 
Το έργο εκτελείται κατόπιν της από 10-08-2018 προγραμματικής σύμβασης με την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, σύμφωνα με τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης που εγκρίθηκαν με το υπ’ αριθ. 459/17-07-2019 απόσπασμα πρακτικών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι.Μ. Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.
 
Η εκκένωση του κτιρίου από τον Κύριο του έργου και η παράδοση των κλειδιών στον ανάδοχο έγινε στις 08-07-2021, σύμφωνα με το από 08-07-2021 της Ι.Μ. Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος & Τροιζηνίας. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην σχετική, παλαιότερη απόφαση, της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας εδώ.
 
Επίσης:
  • Στις 21-12-2021 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τους μελετητές και τον ανάδοχο, στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα στο επίπεδο των μελετών και της συνέχισης των εργασιών. Κατόπιν, ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες ενίσχυσης των υφιστάμενων θεμελίων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος.
  • Στις 21-02-2022 (αρ. πρωτ. εισερχομένου 141735/21-02-2022) υποβλήθηκαν από τους μελετητές οι αναθεωρημένες μελέτες Αρχιτεκτονικών και Η/Μ εγκαταστάσεων.
  • Την 01-03-2022 πραγματοποιήθηκε εκ νέου σύσκεψη με τους μελετητές και τον ανάδοχο, στην οποία συζητήθηκαν τροποποιήσεις επί των από 21-02-2022 κατατεθειμένων μελετών, που προκύπτουν βάσει του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού. Αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η τελική υποβολή των μελετών και του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού, ώστε να προχωρήσει η Υπηρεσία στη σύνταξη Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και να γίνει ο έλεγχος της δαπάνης του έργου και της δυνατότητας εκτέλεσης του συνόλου των εργασιών στο πλαίσιο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης του έργου.
  • Με την από 10-03-2022 αίτηση ο ανάδοχος αιτήθηκε παράταση της 2ης τμηματικής προθεσμίας κατά δύο μήνες.
  • Με την από 10-03-2022 αίτηση ο ανάδοχος αιτήθηκε παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου κατά πέντε μήνες
Σύμφωνα με τα παραπάνω, αναφέρει το έγγραφο της απόφασης, εκτιμάται ότι οι εργασίες εκτέλεσης της δεύτερης τμηματικής προθεσμίας του έργου θα καθυστερήσουν επιπλέον κατά δύο μήνες χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου και δύναται να εγκριθεί η παράταση της τμηματικής προθεσμίας κατά ισόχρονο διάστημα.
 
Επιπλέον, δύναται να δοθεί παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου ίση με τις δύο παρατάσεις της τμηματικής προθεσμίας, δηλαδή συνολικά κατά πέντε μήνες.
 
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία Την έγκριση της 2ης παράτασης της 2ης τμηματικής προθεσμίας "με αναθεώρηση", σύμφωνα με το
άρθρο 147 παρ. 8α του Ν. 4412/2016, του έργου "Ανακαίνιση - αναδιαρρύθμιση κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης για τη λειτουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων "Ο Άγιος Νεκτάριος" της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. κατά δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 01-06-2022 και της 1ης παράτασης της συνολικής προθεσμίας «με αναθεώρηση», κατά πέντε μήνες, δηλαδή μέχρι 31-06-2023.
  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κα. Λογοθέτη Αικατερίνη και το αναπληρωματικό μέλος κ. Μπαλάφας Γεώργιος απέχουν από την ψηφοφορία.
  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Τημπλαλέξης Γρηγόριος δήλωσε λευκό.
  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Γεώργιος καταψηφίζει την ως άνω απόφαση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png