Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Αίγινας, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Θα ισχύσουν από 11/6/2022 μέχρι 20/9/2022.

 
Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου 2022, συζητήθηκε το θέμα των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Αίγινας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν, σύμφωνα με την Τεχνική Μελέτη αφορούν σε μονοδρομήσεις δρόμων, δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, δημιουργία πεζοδρόμων, βελτιώσεις στην κίνηση και στην ασφάλεια πεζών. Οι προτάσεις αυτές ελήφθησαν  στο πλαίσιο των διατάξεων της Απόφασης 20396/29.03.2022 "Παράταση ισχύος της παρ.7 του άρθρου 65 του Ν.4688/20" και θα ισχύσουν από 11 Ιουνίου 2022 μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2022.
 
 
Πεζοδρομήσεις που θα ισχύσουν από 11/6/2022 μέχρι 20/9/2022:
 
1. Πεζοδρόμηση της οδού Π. Ηρειώτη.
2. Πεζοδρόμηση της οδού Αίαντος.
3. Πεζοδρόμηση της οδού Κουμουνδούρου.
4. Πεζοδρόμηση της οδού Αγ. Θεοδώρας.
5. Πεζοδρόμηση της οδού Μαλούκαη.
6. Πεζοδρόμηση της οδού Δάμωνος.
7. Πεζοδρόμηση της οδού Πλάτωνος.
8. Πεζοδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου.
9. Πεζοδρόμηση ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Π. Ηρειώτη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Βασ. Γεώργιου και Χρ. Λαδά.
10. Πεζοδρόμηση ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Παλ. Χώρας και στην οδό Θωμαΐδος και ξεκινά από την πλατεία Ο.Τ.Ε. και καταλήγει στην συμβολή των οδών Θωμαΐδος και Αιακού.
11. Πεζοδρόμηση της οδού Ελλανίου Διός.
12. Πεζοδρόμηση της οδού Οσ. Λουκά.
13. Πεζοδρόμηση της οδού Πηλέως από το ύψος της Σπ. Ρόδη μέχρι την Λεωφόρο Δημοκρατίας.
14. Πεζοδρόμηση της οδού Μυρτιδιωτίσσης.
 
Χαρακτηρισμοί οδών, σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με ισχύ από 11/6/2022 μέχρι 20/9/2022:
 
1. Χαρακτηρισμός της ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Κανάρη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Π. Ηρειώτη και στην Λ. Δημοκρατίας σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
2. Χαρακτηρισμός της οδού Ιουλίας Κάτσα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
3. Χαρακτηρισμός της οδού Πηλέως σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με ροή κυκλοφορίας ως κάθοδος από Θωμαΐδου προς την Σπ. Ρόδη.
4. Χαρακτηρισμός της οδού Ν. Πέππα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
5. Χαρακτηρισμός της οδού Σπ. Ρόδη-Αφαίας ως ήπιας κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε αυτή(θα επιτρέπεται μόνο ολιγόλεπτη στάθμευση).
6. Εφαρμογή ωραρίου για την τροφοδοσία των καταστημάτων επί της οδού Σπ. Ρόδη - Αφαίας από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το πρωί και από τις 3:00 το απόγευμα μέχρι τις 5:00 το απόγευμα.
7. Χαρακτηρισμός της οδού Λεονάρδου Λαδά σε οδό ήπιας κυκλοφορίας ως κάθοδος σε όλο το μήκος της.
 
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις αυξημένες περιόδους κίνησης, που θα ισχύσουν από 11/6/2022 μέχρι 20/9/2022:
 
Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων με εξαίρεση τα ιππήλατα οχήματα τα οποία υποχρεούνται να κινούνται με ταχύτητα πεζού, να μην κρούουν άσκοπα τις ηχητικές ειδοποιήσεις (κώδωνες) και να ακολουθούν τους κανόνες ιππήλατων οχημάτων και τους κανονισμούς του Κ.Ο.Κ., από 21:00 έως 00:30 καθημερινά, εκτός της Κυριακής που θα είναι από 22.00 έως 00.30, στην παραλιακή Λ. Δημοκρατίας από τα εκδοτήρια μέχρι τον Ι.Ν. Παναγίτσας καθώς και όλων των κάθετων οδών με κατεύθυνση προς αυτήν την οδό (οδός Ιουλίας Κάτσα, Λ. Λαδά και Αιακού), όπως επίσης και της οδού Πηλέως από Θωμαΐδου ως την Σπ. Ρόδη μόνο για το εορταστικό τριήμερο του Αγ. Πνεύματος και την θερινή περίοδο από 18 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου και πεζοδρόμηση της οδού Π. Αιγινήτου καθημερινά από 21.00 έως 00.30 και την Κυριακή όλο το 24ωρο.
 
Η Τεχνική Έκθεση αναφέρει ότι: "Αξίζει να σημειωθεί πως οι κύριες διαπιστώσεις και τα προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης καθώς και οι παρακάτω θέσεις και προτάσεις διατυπωθήκαν μετά από εισήγηση του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων.
 
Επίσης, για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της πόλης της Αίγινας, όπου δεν γίνεται αναφορά και το οποίο δεν μνημονεύεται στην παρούσα μελέτη, θεωρείται ότι παραμένει λειτουργικά και χρηστικά ίδιο με την υπάρχουσα κατάσταση έτσι όπως στην πράξη είναι εφαρμοσμένη και αποτελείται από δημόσιους δρόμους μέσης ταχύτητας.
 
Η Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Τεχνική Μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.  Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας, κ. Κασιμάκης Παναγιώτης εξέφρασε θετική άποψη.
 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μούρτζης Γεώργιος ψήφισε παρών στην πρόταση έγκρισης του θέματος διότι τα μέτρα είναι προσωρινά και θεωρεί ότι πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τζίτζης Φίλιππος ψήφισε παρών διότι οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν τηρούνται σωστά, δεν υπάρχει σήμανση και είμαστε σε αναμονή της σχετικής μόνιμης μελέτης.
 
 
 
 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png