Παράταση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2022 έλαβε η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας.

 
Παράταση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2022 έλαβε η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε στις 7 Ιουνίου 2022. Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή έλαβε υπόψιν της την από 10-5-2022 αίτηση της αναδόχου εταιρείας Κωνσταντινίδης Α.Ε., για την χορήγηση παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου του θέματος κατά εκατόν εννέα ημέρες , δηλαδή μέχρι 10-10-2022.
 
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου κατά εκατόν εννέα ημέρες, δηλαδή μέχρι 10-10-2022.
 
Η τελευταία παράταση που είχε δοθεί ήταν στις 15 Φεβρουαρίου 2022 και ήταν μέχρι 23-6-2022.
 
Οι παρατηρήσεις των μελών της Οικονομικής Επιτροπής κατά την ψήφιση του θέματος:
  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κα. Λογοθέτη Αικατερίνη και το αναπληρωματικό μέλος κ. Μπαλάφας Γεώργιος καταψηφίζουν την ως άνω απόφαση.
  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κατσικάρης Δημήτριος υπερψηφίζει την ως άνω απόφαση με την εξής παρατήρηση: «Ψηφίζω υπέρ της παράτασης στο εμβληματικό αυτό έργο το οποίο προετοίμασα με κάθε επιμέλεια ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, με την ελπίδα ότι αυτή η παράταση θα είναι η τελευταία. Σημειώνω επίσης ότι, εντέλει, φτάσαμε με τις συνεχείς παρατάσεις στον συνολικό χρόνο που ζητούσε ο ανάδοχος εξαρχής, γεγονός που δεν περιποιεί τιμή για την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία δεν κατάφερε να αποφύγει τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου».
  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Τημπλαλέξης Γρηγόριος καταψηφίζει την ως άνω απόφαση με την εξής παρατήρηση: «Η σύμβαση του έργου αρχικού ύψους 20.826.535,59€ (με το ΦΠΑ) υπογράφηκε στις 21-12-2017 με συνολική προθεσμία περαίωσης μέχρι την 22-4-2019 (1 έτος και 4 μήνες). Έκτοτε έλαβε 11 παρατάσεις, με την τελευταία να λήγει στις 23-06-2022. Ήδη ζητείται νέα παράταση 109 ημερών, μέχρι 10-10-22 με το αιτιολογικό ότι κατά τους μήνες Νοέμβρη 2021 έως Μάρτη 2022 υπήρξαν 78 εργάσιμες ημέρες κακοκαιρίας (78*7/5 = 109 ημερολογιακές ημέρες) χρονικής καθυστέρησης για την πόντιση του αγωγού. Σημειώνουμε όμως ότι:
- Στην εισήγηση και στα συνημμένα δεν υπάρχει αναφορά (ι) σε μετεωρολογικά στοιχεία με τα οποία να στοιχειοθετείται ότι όλες οι αναγραφόμενες ημέρες ως «ημέρες κακοκαιρίας» ήταν πράγματι απαγορευτικές
για την πραγματοποίηση εργασιών πόντισης καθώς και (ιι) σε σχετικές αναγραφές στο ημερολόγιο του έργου ότι πράγματι δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες πόντισης τις ημέρες αυτές.
- Προφανές είναι ότι η όποια παράταση δίνεται, παίρνει υπόψη της, ανάλογα και με την εποχή, ότι θα υπάρξουν και κάποιες εργάσιμες ημέρες απαγορευτικές για την εκτέλεση του έργου.
 
Εν ολίγοις το έργο έχει εξελιχθεί σε σήριαλ ανυπαίτιων παρατάσεων τις οποίες η υπηρεσία αποδέχεται με ανεπαρκείς τεκμηριώσεις καταλήγοντας σε νέες προθεσμίες, που η ίδια η εξέλιξη του έργου τις διαψεύδει.
Έτσι και τώρα, η εισήγηση μας παρουσιάζει μία από τα ίδια. Θα «καταψηφίσουμε» και πάλι, ελπίζοντας πως η επόμενη παράταση δεν θα επικαλείται σφοδρή κακοκαιρία κατά την περίοδο του Ιουνίου, Ιουλίου και
Αυγούστου!»
  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Γεώργιος απέχει από την ψηφοφορία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png