Τη χρηματοδότηση, για την ανάπτυξη κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων αποδέχθηκε ο Δήμος Αίγινας.


Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2022, συζητήθηκε το θέμα της αποδοχής της χρηματοδότησης, για την ανάπτυξη κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων, συνολικού ποσού 256.000 ευρώ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η Πράξη είχε ενταχθεί στις 16-05-2022 και το φυσικό αντικείμενό της είναι το ακόλουθο:

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, σε επίπεδο Δήμων (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων), το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις , οι οποίες θα υλοποιηθούν στην Πράξη «Εφαρμογή πλαισίου αποτίμησης των ωφελειών των δράσεων Βιώσιμης μικροκινητικότητας μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων και τελική Τεκμηρίωση» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5163965, (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας) θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε
επίπεδο μικρο-κινητικότητας.

Για την επιτυχή υλοποίηση της πράξης, το ΚΑΠΕ αξιοποιεί μεταξύ άλλων τη τεχνογνωσία που διαθέτει σχετικά:

α) με τη διαχείριση έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης σε επίπεδο Δήμων (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, ΕΟΧ, κ.α. και
β) με την εμπειρία από έργα σε βιώσιμες αστικές μετακινήσεις (ENERQI, EMOBILITY works), κοινόχρηστα οχήματα (έργο momo Car-Sharing) και ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα (έργο EMOBICITY).
Στο πλαίσιο της Πράξης θα υλοποιηθούν έργα στους συμμετέχοντες Δήμους (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων) της χώρας που αφορούν:

• Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.
• Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.
• Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).
• Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.
• Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.
• Έργα σύνδεσης με δίκτυα ΟΚΩ, εφόσον απαιτείται.

Η υλοποίηση των υποέργων των δυνητικών δικαιούχων (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων) δύναται να υποστηριχθούν από Υπηρεσίες Συμβούλου Παρακολούθησης προς τους συμμετέχοντες ΟΤΑ.
Επίσης οι απαιτούμενες Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, που αφορούν σε προωθητικές ενέργειες για το συνολικό Πρόγραμμα «Μικροκινητικότητας» και για το σύνολο των συμμετεχόντων Δήμων θα υλοποιηθούν στην Πράξη 3 MIS 5163965 που είναι σε συνέργεια με τη Πράξη 1 MIS 5161697 και Πράξη 2 MIS 5161697.

Η επιτυχής υλοποίηση του έργου συμβάλλει μεταξύ άλλων στην υλοποίηση των κάτωθι εθνικών στόχων:

1. Συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) 2020-2030.
2. Συμβολή στην υλοποίηση του Ειδικού Στόχου 33, της Επενδυτικής Προτεραιότητας 6iv, του άξονα Προτεραιότητας 14 του Ε.Π.

"Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη"

Η πράξη περιλαμβάνει 2 υποέργα

Το πρώτο υποέργο για κάθε Δήμο περιλαμβάνει το παραδοτέο: Π x: προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο.

Το δεύτερο υποέργο για κάθε Δήμο περιλαμβάνει το παραδοτέο: Π z: Υπηρεσίες Συμβούλου Παρακολούθησης προς τους συμμετέχοντες ΟΤΑ.

Η Επιτροπή επί πέντε ψηφισάντων μελών αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
Εγκρίνει, σύμφωνα με το άρθρο 40 του Ν. 4735/2020 και την υπ. αρ. 5074/16-05-2022 (ΑΔΑ:Ω2ΟΡ46ΜΤΛΡ-ΤΛΛ) Απόφασης Ένταξης της πράξης “Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας” με Κωδικό ΟΠΣ 5163963 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014- 2020” της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον&Αειφόρος Ανάπτυξη, την αποδοχή της χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου συνολικού ποσού 256.000,00€. Παρέχει δεσμευτική εισήγησή για την ένταξη σε επόμενη σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png