Εγκρίθηκε η τέταρτη παράταση για την υπηρεσία του Τεχνικού Συμβούλου για τον υποθαλάσσιο αγωγό.

paratasi-texnikou-simboulou-00.jpg

Μετά και τη νέα παράταση που έλαβε η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, όπως ήταν αναμενόμενο παρατάθηκε εκ νέου η προθεσμία σύμβαση της υπηρεσίας για τον Τεχνικό Σύμβουλο. Η νεότερη αυτή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, προέρχεται από τη συνεδρίαση που έγινε στις 11 Οκτωβρίου 2022. Έτσι, η υπηρεσία του Τεχνικού Συμβούλου, παρατάθηκε έως τις 8 Ιανουαρίου 2023, όπως άλλωστε και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου.  

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η προηγούμενη προθεσμία για την υπηρεσία του Τεχνικού Συμβούλου έληξε στις 10 Οκτωβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός είναι σε πλήρη λειτουργία, τροφοδοτώντας αποκλειστικά με νερό την Αίγινα. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η τοποθέτηση των τσιμεντοστρωμάτων, βάρους δεκαεπτά τόνων το καθένα, τα οποία ποντίζονται με ειδικό ρομποτικό υποβρύχιο μηχάνημα και σκεπάζουν κατά μήκος τον αγωγό, αποτελώντας την προστασία του, είναι μία απαιτητική διαδικασία, η οποία επηρεάζεται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες και γίνεται δυσκολότερη όσο αυξάνεται το βάθος.

Επιστρέφοντας στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, σύμφωνα με το πρακτικό, η απόφαση ελήφθει κατά πλειοψηφία.

  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βερέλη Βασιλική και το αναπληρωματικό μέλος  της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μπαλάφας Γεώργιος καταψηφίζουν την ανωτέρω απόφαση.  
  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Τημπλαλέξης Γρηγόριος απέχει από την  ψηφοφορία με την παρατήρηση: "Η ζητούμενη παράταση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του  αναδόχου καθώς ακολουθεί τις παρατάσεις που δίνονται στο έργο. Είμαστε, όμως, αντίθετοι με  την ανάθεση εργασιών επίβλεψης έργων σε ιδιώτες Μελετητές - Τεχνικούς Συμβούλους  (πρόκειται για ιδιωτικοποίηση και της επίβλεψης των δημόσιων έργων) δεδομένης, πέραν των  άλλων και της εν γένει επαγγελματικής τους συνεργασίας με αναδόχους έργων. Για εμάς αυτό  που προέχει είναι η γενναία ενίσχυση των Τεχνικών Υπηρεσιών των δημόσιων φορέων με  προσωπικό".
  • Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Γεώργιος καταψηφίζει την ανωτέρω  απόφαση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png