Έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση, από το κληροδότημα του Σπυρίδωνα Αλυφαντή - Ράκειο.

sinedriasi-epitropis.jpg

Και οι τέσσερις αιτήσεις των φοιτητών της ιατρικής, έγιναν δεκτές με απόφαση της Επιτροπής Κληροδοτημάτων του Δήμου Αίγινας. Πιο συγκεκριμένα η Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτημάτων συνεδρίασε, δια περιφοράς, στις 8 Νοεμβρίου 2022. Την απόφαση για την εκτέλεση του σκοπού, είχε δημοσιεύσει το Aegina Portal τον Σεπτέμβριο του 2022.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν: "Έλεγχος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν σχετικά με την εκτέλεση σκοπού Κληροδοτήματος έτους 2022, για την έγκριση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών Ιατρικής, ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, που θα φροντίζουν για την Αίγινα, σύμφωνα με τη διαθήκη του διαθέτη Σπυρίδωνα Αλυφαντή". 

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος, ως πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε τα ακόλουθα:

"Με την υπ’ αρ. 06/2022 απόφασή μας, αφού λάβαμε υπόψιν τη διαθήκη του Σπυρίδωνα Αλυφαντή που δημοσιεύτηκε σύμφωνα με το υπ’ αρ. 1/79 πρακτικό δημόσιας συνεδρίασης του Ειρηνοδικείου Αίγινας και τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 56 του Ν. 4182/2013 και την υπ’ αρ. 17/2018 απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων, εγκρίθηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τέθηκαν οι προϋποθέσεις για την εκτέλεση σκοπού του Κληροδοτήματος για το έτος 2022, που είναι η οικονομική ενίσχυση φοιτητών Ιατρικής ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, που θα φροντίζουν για την Αίγινα, ως εξής :

Α) Το ποσό των 16.000,00 ευρώ που υπάρχει ως εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2022 για την εκτέλεση του σκοπού του Κληροδοτήματος, να μοιραστεί σε τέσσερις φοιτητές/τριες της Ιατρικής που γνωρίζουμε, μετά τη σχετική αίτησή τους .

Β) Δικαιούχοι είναι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες που σπουδάζουν γιατροί και θα φροντίζουν την Αίγινα.

Για το λόγο αυτό δημοσιεύτηκε η υπ. αρ. 26/07-09-2022 σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στον Τοπικό Ηλεκτρονικό Τύπο, στους Πίνακες Ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, των Δημοτικών Κοινοτήτων Αίγινας, Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού, της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας και των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Τέλος, συμπεριλήφθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου μας. Σήμερα πρέπει να προβούμε στον έλεγχο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν". 

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος παρουσίασε τις τέσσερις αιτήσεις που υπεβλήθησαν, αναφέροντας ότι:

"Προτείνεται να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις καθώς πληρούν τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει με την υπ’ αρ. 04/2021 απόφασή μας και να διατεθεί το ποσό των 16.000,00 € για την οικονομική ενίσχυση των τεσσάρων φοιτητών/τριών (από 4000,00€ έκαστος/στη) , όπως είχε προβλεφθεί". 

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σαλπέα – Στάθη Αικατερίνη εξέφρασε την άποψη ότι οι φοιτητές που λαμβάνουν την οικονομική βοήθεια του Κληροδοτήματος, θα πρέπει να έχουν γονείς Αιγινήτες και να διασφαλίζεται ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ως  γιατροί στην Αίγινα. Προτείνει μάλιστα σε άλλη συνεδρίαση, να εξεταστεί η δυνατότητα προσθήκης και αυτών των προϋποθέσεων για τη λήψη της οικονομικής βοήθειας.

Η δαπάνη θα καλυφθεί από την υπάρχουσα στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2022 πίστωση στο ΚΕΦ. Γ' – Άρθρο 1 (εκτέλεση σκοπού, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png