Τι προτίθεται να κάνει η νέα διοίκηση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων της Αίγινας.


"Έχει έναν σχεδιασμό η Περιφέρεια, στο να έρθει και να επιδοτήσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων. Θα προκηρύξουμε αυτή την διαδικασία με ένα μελετητικό γραφείο, το οποίο έχει πρότερη εμπειρία, να έρθει να συντάξει αυτό το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης. Είχαμε ένα Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης το οποίο δεν πήρε αυτήν την εξέλιξη που θα μπορούσε να πάρει. Είμαστε εδώ να το επικαιροποιήσουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω, συντασσόμενοι στο Περιφερειακό Σχέδιο και στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων, όπως προτάσσουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες". Αυτά είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Πούντου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σχετική ερώτηση άλλωστε έκανε και το Aegina Portal, που αφορούσε το επίπεδο της συνεργασίας με την νέα Αντιπεριφερειάρχη κ. Βάσως Θεοδορακοπούλου - Μπόγρη, αναφορικά με τον σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμάτων και τον τρόπο ένταξης της Αίγινας ως νησιωτικού δήμου στον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Αττικής. Ο κ. Ζορμπάς απάντησε σχετικά: "Βλέπουμε, παρατηρούμε ότι υπάρχει μία διάθεση της κεντρικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τις περιφέρειες. Το παρακολουθούμε το θέμα, έχουμε συνομιλήσει αρκετές φορές και με την κ. Αντιπεριφερειάρχη. Φαίνεται ότι η βούλησή τους (βέβαια εμείς θέλουμε να δούμε πράξεις) είναι η επιχορήγηση των Τοπικός Σχεδίων Διαχείρησης, που θα "πάρουν σάρκα και οστά". Είμαστε σε μία διαρκή συνεννόηση".

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμάτων αποτελούν ένα κεντρικό θέμα το οποίο είχε αναδείξει τον Νοέμβριο του 2018 το Aegina Portal. Ένα θέμα που δεν πέρασε ποτέ (όπως προβλέπεται) από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και από την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης της Αίγινας (μόλις πέντε σελίδων) αν και έχει κατατεθεί και εγκριθεί από τον ΕΔΣΝΑ, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές απαιτήσεις της Αίγινας.

Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης μιλώντας τον προηγούμενο μήνα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης της Αίγινας είχε πει ότι έγινε βεβιασμένα ώστε η κατάθεσή του να γίνει εντός των προθεσμιών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png