Ο δύο αντικρουόμενες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για τα Λιμενικά Ταμεία.

Στο ναυτιλιακό συνέδριο της "Ναυτεμπορικής" που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη εξήγγειλε ότι τα περίπου 75 Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία από τους δήμους και τις κοινότητες θα περάσουν στο κράτος και συγκεκριμένα στο υπουργείο Ναυτιλίας. Μάλιστα, οι δηλώσεις του δημοσιεύθηκαν και σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου: "Προωθούμε αλλαγές στο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης με απώτερο στόχο την ένταξη των λιμένων, που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο δήμων και κοινοτήτων, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής".

Από το Podcasting Feed του ένθετου Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση, στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Στις 3 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας σε ημερίδα του Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, σύμφωνα με κεντρικές ενημερωτικές ιστοσελίδες είπε: "Επειδή ελέχθη τις προηγούμενες μέρες, το υπουργείο Ναυτιλίας δεν πρόκειται να πάρει κανένα Λιμενικό Ταμείο. Εμείς σε συνεργασία με τους δήμους, σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα και την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών, θα προχωρήσουμε στη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των λιμένων της χώρας μας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png