Παναγιώτης Κουκούλης: Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020 η τοποθέτηση του πρώτου τμήματος του υποθαλασσίου αγωγού.


Η ημερομηνία έναρξης των εργασιών για την πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού έχει αλλάξει πολλές φορές τους τελευταίες μήνες. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε νεώτερη ενημέρωση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Απόσπασμα από την ομιλία του κ. Παναγιώτη Κουκούλη.



Η έναρξη της τοποθέτησης του πρώτου τμήματος του υποθαλασσίου αγωγού, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης, μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού, θα ξεκινήσει στο τέλος Δεκεμβρίου από την πλευρά της Σαλαμίνας. Στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς τοποθέτησε την έναρξη της πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Τι είπε ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης

Σε αχρησία η Επιτροπή Παρακολούθησης:

Ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης στο πρώτο μέρος της ενημέρωσης προς το Σώμα είπε: "Να πω δύο λόγια για το θέα του υποθαλάσσιου αγωγού, μιας και με ρωτούν και διάφοροι συμπολίτες, από την στιγμή μάλιστα που είμαι και μέλος σε αυτή την Επιτροπή Παρακολούθησης. Να πω καταρχήν ότι αυτή η Επιτροπή Παρακολούθησης είναι εντελώς σε αχρησία με πρωτοβουλία της προέδρου και των άλλων μελών. Δεν κάνει αυτή την δουλειά για την οποία υποτίθεται ότι έχει συσταθεί, δηλαδή την κατά τακτά χρονικά διαστήματα παρακολούθηση και ενημέρωση γύρω από την πορεία αυτού του έργου που έχει ανατεθεί να γίνει στην Περιφέρεια".

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχει τοποθετηθεί το τμήμα του αγωγού που μπαίνει σε όρυγμα:

"Να πω λοιπόν ότι επικοινώνησα με τον επιβλέπονται μηχανικό του έργου τον κ. Γιωργαλή, σήμερα νωρίς το απόγευμα και έχω δύο - τρία σημεία τα οποία είναι νεώτερα και για μένα και φαντάζομαι και για τους περισσότερους από εσάς. Η εξέλιξη λοιπόν είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου δηλαδή, θα έχει τοποθετηθεί ένα πρώτο τμήμα στην αρχή της Σαλαμίνας και μάλιστα θα έχει τοποθετηθεί εκείνο το κομμάτι που είναι μέχρι τα 23 μέτρα βάθος, εκείνο το κομμάτι δηλαδή που μπαίνει σε όρυγμα μέσα. Αυτές τις ημέρες, από ότι μου εξήγησε και ο επιβλέπων μηχανικός γίνονται εργασίες διάνοιξης αυτού του ορύγματος και τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί ένα πρώτο τμήμα του αγωγού μήκους περίπου 470 μέτρων και μάλιστα σε αυτό το κομμάτι είναι και ο διπλός αγωγός, γιατί στην αρχή είναι διπλός ούτως ώστε να δεχθεί, ενδεχομένως στο μέλλον και έναν δεύτερο υποθαλάσσιο αγωγό".

Ακολουθεί η κατασκευή της δεξαμενής αναρρύθμισης. Η ολοκλήρωση της πόντισης προβλέπεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2021.

Αυτό το τμήμα λοιπόν θα τοποθετηθεί και θα ταπωθεί. Από εκεί και πέρα οι προοπτικές και ο προγραμματισμός είναι να ακολουθήσει η κατασκευή αυτής διαβόητης, θα την έλεγα εγώ, δεξαμενής αναρρύθμισης εκεί στην περιοχή του Λεοντίου και να γίνει και η πόντιση του υπολοίπου τμήματος του αγωγού, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του, που σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, προβλέπουν αυτή την πόντιση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2021.

Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Δεκεμβρίου του 2021 αντί του 2019.

Ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης ολοκλήρωσε την ενημερώσή του λέγοντας ότι¨"Παράλληλα εκείνο το οποίο με ενημέρωσε είναι ότι η σύμβαση η οποία υφίσταται σήμερα με τον ανάδοχο, με την κατασκευάστρια εταιρία, λήγει μετά από παρατάσεις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Μετά από είκοσι ημέρες. Γι' αυτό λοιπόν έχουν προετοιμαστεί να κάνουν μία παράταση αυτής της σύμβασης για έναν ολόκληρο χρόνο και υποτίθεται λοιπόν ότι αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Δεκεμβρίου του 2021. Θυμίζω ότι η αρχική σύμβαση ήταν τέτοια ούτως ώστε έπρεπε το έργο να έχει ολοκληρωθεί 31 Δεκεμβρίου 2019.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png