Τι προβλέπει η 28η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Δημοσιεύθηκε χθες από το Υπουργείο Εσωτερικών η 28η εγκύκλιος για την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, με θέμα: "Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού". Η εγκυκλιος ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι: 

Από το Podcasting Feed του ένθετου Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση, στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σε συνέχεια των σχετικών με το θέμα εγκυκλίων,σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 3060/16.1.2021(Β ́ 89) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείαςαπό τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειαςγια το διάστημα από τη Δευτέρα 18Ιανουαρίου2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 25Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00»Στις διατάξεις της περ. 2 της παρ. 1 του άρ. 1 της ως άνω Κ.Υ.Α. προβλέπονται εκ νέου τα εξής: 1. Προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται τα ακόλουθα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας:

Δημόσιες υπηρεσίες
  • Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
  • Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέοντων υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.
  • Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
  • Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
  • Συνεδριάσεις  μέσω τηλεδιάσκεψης των συλλογικών οργάνων. Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες,στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη, αυτή διενεργείται με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς τη φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη.
  • Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρουςκαι τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία του καλούμενου και τη μη υποβοήθησή του από εξωγενείς παράγοντες.
  • Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.
Τα ως άνω προβλεπόμενα μέτρα, τα οποία είναι τα ίδια ακριβώς που ίσχυαν με τις προηγούμενες σχετικές ΚΥΑ (ΦΕΚ Β ́ 5486/2020, ΦΕΚ Β ́ 5350/2020, ΦΕΚ Β’ 30/2021)επεκτείνονται ως τις25-1-2021 και ώρα 6.00. Επιπλέον, διευκρινίζονται τα εξής:Ως προς τις βεβαιώσεις κίνησης, οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού θα πρέπει να προβούν σεέκδοση νέων βεβαιώσεωνγια το χρονικό διάστημα ισχύος των σχετικών μέτρων, όπως προβλέπεται στην ισχύουσα ΚΥΑκαιβάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί σχετικώςμε τις προηγούμενες σχετικές με το θέμα εγκυκλίους.

Όσον αφορά τη χορήγηση αδειών και διευκολύνσεων σε γονείς –υπαλλήλους του Δημοσίουκαθώς και σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και οποιασδήποτε άλλης ειδικής άδειας που έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, ισχύουν τα αναφερόμενα στις προηγούμενες σχετικές εγκύκλιες οδηγίες της Υπηρεσίας μας. Για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης των ως άνω διευκολύνσεων έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις στις προηγούμενες σχετικές εγκύκλιες οδηγίες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png