Εγκρίθηκε από τον ΕΔΣΝΑ η συμβατότητα με τον ΠΕΣΔΑ Αττικής, της μελέτης του Δήμου Αίγινας, για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου στη Σκοτεινή.

dsc_0034-prasino-simeio.jpg

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ σε συνεδρίασή της στις 11 Ιουνίου, αποφάσισε ότι η μελέτη του Δήμου Αίγινας για τη δημιουργία "Πράσινου Σημείου" στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Σκοτεινή, είναι συμβατή με τον  ΠΕΣΔΑ Αττικής. Η μελέτη αφορά την "Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων" του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" του Υπουργείου Εσωτερικών. Η μελέτη είναι ύψους 1.230.000 ευρώ και εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας στην κατεπείγουσα συνεδρίαση που έγινε στις 9 Ιουνίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Πιο συγκεκριμένα, με το με αρ. πρωτ. 7317/8-6-2021 ἐγγραφό του, ο Δήμος Αἴγινας, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να υποβάλλει πρόταση με τίτλο "Τοπικός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων-Βασικό Πράσινο Σημείο Δήμου Αἰγινας" για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Ὑποδομές Μεταφορών και ζήτησε να του χορηγηθεί από τον ΕΔΣΝΑ, (η οποία είναι αρμόδια αρχή σχεδιασμού του ΠΕΣΔΑ Αττικής) βεβαίωση συμβατότητας της προτεινόμενης πράξης με το Ισχύον ΠΕΣΔΑ (πρόκειται για το τελευταίο κυρωμένο ΠΕΣΔΑ, του οποίου η επικαιροποίηση αναμένεται).
 
Η πράξη αφορά στην υλοποίηση όλων των απαιτούμενων εργασιών για τὴν αναδιαμόρφωση, αποκατάσταση και ολοκλήρωση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου στη θέση Σκοτεινή - Παγώνι και την δημιουργία Βασικού Πράσινου Σημείου με σκοπό τὴν σωστή λειτουργία και τη συμμόρφωση με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους της εγκατάστασης.
 
Σημειώνεται ότι αναπόσπαστο στοιχείο του αιτήματος χρηματοδότησης, αποτελεί η βεβαίωση του αρμόδιου φορέα σχεδιασμού του οικείου ΠΕΣΔΑ (στην προκειμένη περίπτωση του ΠΕΣΔΑ Αττικής, δηλαδή ο ΕΔΣΝΑ) σύμφωνα με τον νέο ΕΣΔΑ (Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png