Την ανάληψη πρωτοβουλίας του Γ. Πατούλη για την τιμολόγηση των νησιωτικών Δήμων στον ΕΔΣΝΑ, προανήγγειλε η Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη


Στις 15 Ιουλίου 2022 το Aegina Portal δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο με τίτλο: "Για ποιους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε αρνητική γνώμη, στον Κανονισμό Τιμολόγησης του ΕΔΣΝΑ για το 2022. Το ιστορικό και η τεκμηρίωση". Πρόκειται για το πιο πρόσφατο, από μία σειρά δημοσιευμάτων, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και στα οποία το Aegina Portal παρουσιάζει τις συνέπειες της νησιωτικότητας, στο αυξημένο κόστος μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμάτων, καθώς και την έλλειψη σχετικής πρόβλεψης στον ΠΕΣΔΑ Αττικής (του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων).


Το τελευταίο αυτό δημοσίευμα, έγινε με αφορμή την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο σχέδιο για τον Κανονισμό Τιμολόγησης του ΕΔΣΝΑ, στις 13 Απριλίου 2022. Την ίδια μέρα της δημοσίευσης, στις 15 Ιουλίου 2022, την Αίγινα επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη. Με την ευκαιρία, το Aegina Portal της ζήτησε να σχολιάσει το θέμα, καθώς η ίδια γνώριζε και είχε δείξει ενδιαφέρον. Από αυτή τη δήλωση προέκυψε μία είδηση, σχετικά με την ανάληψη πρωτοβουλίας, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη σχετικά με την τιμολόγηση των νησιωτικών δήμων.
 
Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, για το σημαντικό αυτό ζήτημα, που απασχολεί τους νησιωτικούς δήμους, έγινε ερώτηση από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε workshop της Περιφέρειας Αττικής για τον νέο ΕΣΠΑ, στις 14 Ιουλίου 2022, δηλαδή μία ημέρα νωρίτερα. 
 
Η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου δήλωσε στο Aegina Portal:  "Δεν έχω ενδιαφερθεί μόνο εγώ έχει ενδιαφερθεί και ο ίδιος ο περιφερειάρχης προσωπικά διότι αντιλαμβάνεται το μεγάλο, το έξτρα κόστος που επιβαρύνονται όλοι νησιωτικοί δήμοι για τη μεταφορά των απορριμμάτων τους στη Φυλή. Επ’ αυτού, λοιπόν, έγινε ερώτηση σχετική και από το Δήμαρχο Αίγινας, χθες το workshop της Περιφέρειας Αττικής (σ.σ. στις 14 Ιουλίου 2022) για το νέο ΕΣΠΑ και ο περιφερειάρχης, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε πολύ κοντά στην εξεύρεση λύσης γι’ αυτό το όντως μεγάλο πρόβλημα, η οποία όμως πρωτοβουλία και λύση που θα δώσει ο περιφερειάρχης θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα από τον ίδιο".
 
Με την ελπίδα ότι θα ανακοινωθεί σύντομα το περιεχόμενο μίας πρωτοβουλίας, που θα δώσει λύση και θα ανακουφίσει οικονομικά τους νησιωτικούς δήμους της Περιφέρειας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χρόνια, αναμένουμε τις εξελίξεις.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png