Ο Δήμος Αίγινας εντάχθηκε στο "Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας", ύψους 2.350.000 ευρώ. Αφορά στην επισκευή και συντήρηση οδών.

DSC_0039-asfaltostroseis.JPG

Δημοσιεύθηκε σήμερα η κοινή απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για την ένταξη έργων Δήμων της Χώρας στο πλαίσιο της Πρόσκλησης "Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας", στο πλαίσιο του Έργου "Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5180769) στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο Δήμος της Αίγινας έχει ενταχθεί με το έργο: "Επισκευή και συντήρηση Δημοτικών Οδών Νήσου Αίγινας", με ποσό χρηματοδότησης 2.350.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου:

Η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει δύο υποέργα και αφορά στη βελτίωση του επιπέδου Οδικής ασφάλειας στο Δήμο Αίγινας.

Το ΥΕ 1 «Επισκευή και συντήρηση δημοτικών οδών νήσου Αίγινας – Οδοποιία» αφορά στην επισκευή και αποκατάσταση σε τμήματα δεκαοχτώ οδών του Δήμου με επαναδιάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα πεζών και οχημάτων. Η αποκατάσταση θα γίνει κατ’ αρχάς με διάστρωση ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης και ακολούθως με νέο ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκ. Όπου απαιτείται θα γίνει και απόξεση (φρεζάρισμα) του παλαιού οδοστρώματος για τη διατήρηση της αρχικής στάθμης των δρόμων. Εκτιμάται ότι το «φρεζάρισμα» θα απαιτηθεί για τμήμα ορισμένων οδών (ποσοστό 20% περίπου). Παράλληλα στους δρόμους θα γίνει διαγράμμιση, καθαρισμός τάφρων και θα τοποθετηθούν μεταλλικά στηθαία (όπου απαιτείται) Το ΥΕ 2 «Επισκευή και συντήρηση δημοτικών οδών νήσου Αίγινας –Ηλεκτροφωτισμός» αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας φωτεινών διόδων (LED) σε οδούς του Δήμου Αίγινας. Ειδικότερα, προβλέπεται η αποξίλωση μέρους των παλαιών φωτιστικών και βραχιόνων επί στηλών ΔΕΔΔΗΕ, την ασφαλή απομάκρυνση τους, τη μεταφορά και αποθήκευσή τους σε χώρο που θα υποδείξει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, καθώς και την προμήθεια και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων με τους αντίστοιχους βραχίονες, επί υφιστάμενων ιστών ΔΕΔΔΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ο Δήμος Αίγινας τον Αύγουστο του 2022, είχε καταθέσει μελέτη ύψους 3.800.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των δρόμων. Πρόκειται για μελέτη που συντάχθηκε από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων (ΤΤΥΝΔ). Αυτή τη μελέτη είχε συζητηθεί και εγκριθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2022

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Ιουλίου 2022, το θέμα ήρθε και πάλι, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Οικονομική Επιτροπή, διαφοροποιημένο, κατά τι, ως προς το τελικό ποσό, αλλά κυρίως στο αντικείμενο της μελέτης, καθώς το ένα έργο της αρχικής μελέτης, μετατράπηκε σε δύο υποέργα, το υποέρχο Ι και το υποέργο ΙΙ.   Από την αρχική μελέτη, που αποτελούμε πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα "Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας" του Υπουργείου Εσωτερικών, αφαιρέθηκαν ασφαλτικά έργα ύψους 1.300.000 ευρώ.  Στην πρόταση προστέθηκε το υποέργο 2, το οποίο αφορά ηλεκτροφωτισμό και είναι ύψους 1.040.672 ευρώ. Στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Ζορμπάς είπε ότι οι δρόμοι και τα ασφαλτικά που αφαιρέθηκαν από την αρχική μελέτη, θα προστεθούν σε μία νέα μελέτη ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, χρήματα που έχουν δεσμευθεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Μεταφορών.


Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png