Ορίστηκαν τα αποφαινόμενα όργανα και εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή Τμημάτων Επιστρώσεων Δαπέδων Κεντρικού Λιμένα Αίγινας».

20221102_111736-anodomes-limani.jpg

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που πραγματοποιήθηκε χθες 6 Απριλίου 2023, ορίστηκαν τα αποφαινόμενα όργανα και εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή Τμημάτων Επιστρώσεων Δαπέδων Κεντρικού Λιμένα Αίγινας», δηλαδή τις ανοδομές του λιμένα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.  τα αποφαινόμενα όργανα για την κατασκευή του έργου είναι:

Προϊσταμένη αρχή: το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας.
Διευθύνουσα Υπηρεσία: Το Τμήμα Τ.Υ.Ν.Δ. Περιφέρεια Αττικής (για τη διάθεση εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού) για την εποπτεία και κατασκευή του έργου: «Επισκευή Τμημάτων Επιστρώσεων Δαπέδων Κεντρικού Λιμένα Αίγινας».

Ομόφωνα ενέκρινε επίσης τους όρους διακήρυξης έργου.

Το Aegina Portal τον Νοέμβριο του 2022 είχε παρουσιάσει την απόφαση έγκρισης εκτέλεσης του έργου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που περιλαμβάνει "Επισκευή τμημάτων επιστρώσεων δαπέδων Κεντρικού Λιμένα Αίγινας", προϋπολογισμού 315.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με ΠΔΕ από το Υπουργείο Ναυτιλίας ύψους 124.000 ευρώ και τα υπόλοιπα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. 

Tεχνική περιγραφή του έργου

  • Έξαλες καθαιρέσεις του φθαρμένου σκυροδέματος των δαπέδων όπισθεν των εκδοτηρίων εισιτηρίων, καθώς και της ανωδομής του μωλίσκου στο χώρο πλαγιοδέτησης των ιπτάμενων δελφινιών, χωρίς την χρήση εκρηκτικών υλών.
  • Άρση και επανατοποθέτηση των υποκείμενων της ανωδομής του μωλίσκου, συμπαγών τεχνητών ογκολίθων στη σωστή θέση λόγω μετακίνησης τους, με τη βοήθεια δύτη, οι εργασίες του οποίου θα πληρωθούν απολογιστικά.
  • Αποκατάσταση εκ νέου της ανωδομής του μωλίσκου σε όλο το πλάτος του, με επίστρωση οπλισμένου σκυροδέματος κατηγορίας C30/37, πάχους 1,00m. 
  • Κατασκευή νέων δαπέδων κυκλοφορίας, σε όλη την επιφάνεια όπισθεν των εκδοτηρίων εισιτηρίων στον κεντρικό λιμένα Αίγινας, με επίστρωση οπλισμένου σκυροδέματος κατηγορίας C30/37, πάχους 20cm.
  • Επεξεργασία της τελικής επιφάνειας όλων των επιστρώσεων σκυροδέματος με επίπαση σκληρυντικού υγρού.
Η μελέτη του έργου έχει συνταχθεί και θεωρηθεί από την Τ.Τ.Υ.Ν.Δ. Περιφέρειας Αττικής και το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας την αποδέχθηκε και ενέκρινε την εκτέλεση των εργασιών, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 20 Ιουνίου 2022.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png