Με επιτυχίες ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς για τον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας.

Επιμέλεια: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Το Σαββατοκύριακο 1-2 Φεβουαρίου ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας (Α.Ν.Ο.Γ) διοργάνωσε τον ιστιοπλοϊκό αγώνα με την ονομασία ‘Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά 2014’. Ο αγώνας έχει γίνει θεσμός πλέον για την περιφέρεια της Αττικής, αφού σχεδόν κάθε ημερολογιακή χρονιά ξεκινάει με τις περισσότερες ομάδες και ομίλους του Σαρωνικού, αλλά και όχι μόνο, να συμμετέχουν στην διοργάνωση αυτή. Η διοργάνωση αρχικά ήταν να διεξαχθεί το Σαβ/κο 25-26/1 όμως λόγω άσχημων καιρικών φαινομένων μετατέθηκε στις προαναφερόμενες ημερομηνίες.



Ο αγώνας ήταν αποκλειστικά για την κατηγορία σκαφών Optimist.
Στην διοργάνωση μετείχε φυσικά και ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας με την αθλήτρια Αλίκη Καλαντζή και προπονητή τον Κωνσταντίνο Χανιώτη. Την πρώτη μέρα των αγώνων πραγματοποιήθηκαν 4 ιστιοδρομίες με βόριο άνεμο του οποίου η ένταση δεν ξεπέρασε ποτέ τα δέκα μίλια. Η Αλίκη πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση σε γενικό σύνολο κατακτώντας στο τέλος της ημέρας την πρώτη θέση στην βαθμολογία των κοριτσιών και την έκτη θέση στην γενική βαθμολογία σε σύνολο 75 σκαφών!

Για την δεύτερη και τελευταία ημέρα των αγώνων οι καιρικές προβλέψεις ήταν πολύ άσχημες και κανείς δεν πίστευε πως θα ολοκληρωθούν οι δύο ιστιοδρομίες που εναπομένονταν ώστε να ΄κλείσει’ το αγωνιστικό πλάνο των έξι ιστιοδρομιών συνολικά. Ο καιρός όμως για ακόμη μια φορά μας απέδειξε πως δεν μπορούμε να τον προβλέψουμε σωστά πάντα, αφού όχι μόνο καταιγίδες δεν είχε αλλά ούτε και τον απαγορευτικό άνεμο ώστε να μην μπορέσουν να διεξαχθούν οι αγώνες στην περιοχή όπως είχε προαναγγείλει η Ε.Μ.Υ. Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι στον θαλάσσιο κόλπο της Γλυφάδας πραγματοποιήθηκαν και οι δυο τελευταίες ιστιοδρομίες με πολύ καλό βόριο άνεμο εντάσεως 7-13 κόμβων με την Αλίκη να κάνει μια πολύ καλή ακόμη κούρσα διατηρώντας και αυξάνοντας την διαφορά με τις αντιπάλους της. Η 2η αθλήτρια βρισκόταν 15 βαθμούς πίσω της. Το μόνο που χρειαζόταν η Αλίκη πλέον ήταν μια συντηρητική εμφάνιση στην τελευταία ιστιοδρομία για να κρατήσει την πρωτοπορία και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Δυστυχώς το άγχος δεν την βοήθησε, και η κακή εκκίνηση που πήρε στην αρχή της κούρσας την οδήγησε σε λάθος τακτική σε έναν αγώνα που δεν είχε πολλά περιθώρια να διορθώσει. Έτσι για 3 βαθμούς μόνο έχασε την πρώτη θέση και κατετάγη 2η  στα κορίτσια και 6η στην γενική βαθμολογία!
Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτό που κατάφερε όμως γιατί δείχνει συνεχώς πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι, αφού στον αγώνα έπαιρνε μέρος η αφρόκρεμα της κατηγορίας της.

Η Αλίκη δείχνει κάθε φορά πως ανεξαρτήτως των δυσκολιών, είναι εκεί…. Αγωνίζεται, διακρίνεται και τα καταφέρνει περίφημα! Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Α.Ν.Ο.Γ μετά το πέρας των αγώνων και οι νικητές, εκτός από τα έπαθλα τους πήραν και δώρα από την εταιρία Magic Marine που ήταν και ο χορηγός του αγώνα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png