Μία μεγάλη επιτυχία για τον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας. 2η Πανελληνιονίκης η Βέρα Καλαντζή στα Laser!

Επιμέλεια Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μια ακόμη επιτυχία ήρθε να προστεθεί στις διακρίσεις του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας από την νεαρή αθλήτρια Βέρα Καλαντζή. Η διάκριση μάλιστα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς πως η διάκριση επετεύχθη από την Βέρα στην Ολυμπιακή κατηγορία για τις γυναίκες ‘Laser Radial’. H αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου, πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση κρέμασε τελικά το αργυρό μετάλλιο στο λαιμό της, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτή και την στηρίζουν με κάθε τρόπο, στην προσπάθεια και τον κόπο που καταβάλλει καιρό τώρα.
Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο χορηγός-υποστηρικτής της Σπύρος Μαρμαρινός.



Το ‘Athens Eurolymp Week 2014’ έλαβε χώρα στην Ολυμπιακή Παράκτια Ζώνη Παλαιού Φαλήρου, στην Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας το διάστημα από 16-20 Μαρτίου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ενώ βοήθησαν στον στίβο και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, καθώς και ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου. Οι Ολυμπιακές κατηγορίες που αγωνίστηκαν ήταν: Laser Standard, Laser Radial, 470, Finn, 49er, RSX, Nacra 17 mixed και η Παραολυμπιακή κατηγορία 2.4 Μr. Διαβάστε περισσότερα...

Ο αγώνας ήταν ταυτόχρονα και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές κατηγορίες, επομένως είχε διπλή βαρύτητα.
Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως με την διάκριση αυτή η αθλήτρια πλέον ανήκει στην Εθνική Ομάδα των Νεανίδων οπότε επρόκειτο στο άμεσο μέλλον να εκπροσωπήσει την χώρα μας και το νησί σε αγώνες διεθνούς βεληνεκούς στο εξωτερικό.

Οι καιρικές συνθήκες κατά βάση ήταν ασθενείς Νότιοι άνεμοι εκτός από την τελευταία ημέρα των αγώνων που ήταν το ‘medal race’(στο οποίο έτρεχαν οι δέκα καλύτεροι αθλητές κάθε κατηγορίας), εκεί φυσούσε Βοριάς εντάσεως έως και 6 μποφόρ. Αυτό φυσικά δεν ευνόησε την Βέρα λόγω ηλικίας και έλλειψης εμπειρίας πάνω στο συγκεκριμένο σκάφος. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της συγκριτικά με τις συναθλήτριες της όμως ήταν πως η Βέρα ήταν κατά πολύ ελαφρύτερη από τις υπόλοιπες αθλήτριες και αυτό δεν ευνοεί στον δυνατό άνεμο.

Ο προπονητής της Κων/νος Χανιώτης μας έδωσε την υπόσχεση πως τα καλύτερα έρχονται και έδωσε και αυτός τα συγχαρητήρια του για την νίκη της Βέρας και την πρόκριση της στην Εθνική Ομάδα.

Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο Ερρίκος Στάθης, για πρώτη φορά μάλιστα στην Ολυμπιακή κατηγορία Laser Standard που έχει ακόμη μεγαλύτερο πανί από το Radial, πραγματοποιώντας έτσι μια πολύ καλή επίδοση αφού κατετάγει στην 7η θέση των εφήβων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png