Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας στα "Παστρικάκεια 2015".

Επιμέλεια Σταύρος Ρωπαΐτης.
Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς τίμησαν και φέτος τον τριτοετή Ναυτικό Δόκιμο Ιωάννη Παστρικάκη πραγματοποιώντας τον ιστιοπλοϊκό αγώνα με την ονομασία Παστρικάκεια 2015. Ο Ιωάννης Παστρικάκης ήταν ο πρώτος μαθητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που έπεσε στο πεδίο της τιμής κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Γεννήθηκε στις Αρχάνες, Ηρακλείου Κρήτης το 1894. Έχασε την ζωή του στη Χίο σε μάχη με τον Τουρκικό στρατό το Νοέμβριο του 1912 συμμετέχοντας σε αποβατικό άγημα δια την κατάληψη της νήσου.

Από Broadcasting News της εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΜετά το θάνατό του, του απενεμήθη ο βαθμός του αρχικελευστή - οπλίτη. Η προτομή του τοποθετήθηκε τιμητικά στον κήπο της Σ.Ν.Δ. Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο και διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαϊου. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκαν ιστιοδρομίες στις κάτωθι κατηγορίες: Διοργανωτής Ν.Ο.Ε: OPTIMIST (Αγοριών – Κοριτσιών) OPTIMIST (Παίδων – Κορασίδων γεννημένοι το 2003 ή αργότερα) Διοργανωτής Ι.Ο.Π: 420 (ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ) 470 (ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ) LASER RDL / LASER 4,7 (ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ) LASER STD (ΑΝΔΡΩΝ) FINN (ΑΝΔΡΩΝ) Διοργανωτής Σ.Ν.Δ: LIGHTNING (ΓΕΝΙΚΗ) J24 2,4mR Οι καιρικές συνθήκες σε γενικές γραμμές ήταν με το μέρος των διοργανωτών και τις δύο ημέρες των αγώνων, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν πέντε ιστιοδρομίες από τις έξι που ήταν στο πρόγραμμα των αγώνων.  Διαβάστε περισσότερα...

Το Σάββατο έπνεε Νότιος-Νοτιοδυτικός άνεμος (Γαρμπής) έντασης 5-8 κόμβων και οι Επιτροπές Αγώνων κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν δύο ιστιοδρομίες στις περισσότερες κατηγορίες. Την Κυριακή ο άνεμος στράφηκε σε Βοριάς και η έντασή του ήταν από 15-20 κόμβους από νωρίς το πρωί επομένως πραγματοποιήθηκαν τρείς ιστιοδρομίες σε όλες τις κατηγορίες αφού το όριο της τελευταίας εκκίνησης των αγώνων ήταν στις 16.00 το απόγευμα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έδωσε και σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση το παρόν με τους αθλητές των Laser: Καλαντζή Βέρα, Κατρίδη Κωνσταντίνο, Ροδίτη Παναγιώτη και τον προπονητή τους Κωνσταντίνο Χανιώτη. Ενώ η ομάδα των Optimist αγωνίστηκε με τους: Μπήτρο Δημήτρη, Τσαμπούκο Σπύρο και Μπήτρο Γεώργιο, ενώ προπονητής της ομάδος ήταν ο Μάριος Πετρόγγονας.

Η τρίτη θέση που κατείχε η Βέρα Καλαντζή στα Laser στα Laser RDL στο τέλος της πρώτης ημέρας δεν κατάφερε να την διατηρήσει και έτσι η Βέρα κατέκτησε την τέταρτη θέση κοριτσιών. Πολύ καλές οι κούρσες και τα περάσματα των Κων/νου Κατρίδη και Ροδίτη Παναγιώτη στα Laser 4.7, αλλά οι 2 άκυρες ιστιοδρομίες που έκαναν τους άφησαν εκτός μεταλλίων. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της ομάδας στα Optimist με καλύτερη όλων αυτή του Δημήτρη Μπήτρου που μολονότι είναι μόλις η τρίτη διοργάνωση που μετέχει όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδος, κατάφερε να εκκινήσει τρίτος και έκτος αντίστοιχα στις δύο ιστιοδρομίες της 2ης ημέρας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του ομίλου για την εμφάνιση τους όμως ακόμη περισσότερο στο νέο αίμα του ομίλου, πολλά υποσχόμενο για νέες διακρίσεις.

Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε με πλήθος επισήμων από τον ιστιοπλοϊκό κόσμο αλλά και από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού την Κυριακή 10/5/12 και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.